Reflexions de Solidaritat Catalana per la Independència

thumb SI logo LG 02A Solidaritat Catalana per la Independència ens sentim molt feliços pels esdeveniments d’aquest mes de setembre. El procés nacional engegat el 2009 amb la consulta d’Arenys de Munt, massificat el 2010 amb la manifestació contra la sentència del TC a l’Estatut, justificat el 2012 amb el cop de porta espanyol al pacte fiscal i legitimat el 2015 amb la conquesta dels diputats independentistes al Parlament de Catalunya, ha entrat finalment a la seva fase decisiva i definitiva.

Llegeix més

SÍ a remunicipalitzar el servei d’aigua a la Garriga

SI logotip_2014L’any 1975, encara amb un Ajuntament franquista, l’alcalde Pedro Surigué i el Ple municipal varen decidir cedir la distribució de l’Aigua a una companyia privada. El 14 de setembre de 1978 se signà el contracte de “Suministro de agua” entre el Consistori i l’empresa “Aguas e Inversiones, S.A.”, amb un termini de 10 anys renovables per 10 anys més.

L’any 1991 l’empresa “Societat Regional d’Abastament d’Aigües, S.A.” (SOREA) adquireix la companyia “Aguas e Inversiones, S.A.” i, per tant, se subroga en els drets i obligacions del servei d’aigua de la Garriga. I en conseqüència, el dia 5 de juliol de 199,1 se signa davant de notari la Concessió Administrativa per a la Gestió i Explotació pel Servei Municipal d’Abastament d’Aigua entre l’Ajuntament de la Garriga i l’empresa SOREA, S.A., amb una vigència fins el dia 31 de desembre del 2020.

Llegeix més

Oi tant que ens presentem!

SI logotip_2014Després d’estar quatre anys a l’oposició i veure el pa que s’hi dóna, som independents? Tenim l’Ajuntament que volíem?

Amb més motiu creiem que la Garriga necessita un grup com nosaltres. On cap té arrels en la política actual. Som completament verges en aquest sentit, sense perjudicis, sense enveges ni interessos de partit, amb moltes ganes, il·lusió, força i capacitats. Ni pretensions d’acumular càrrecs ni mandats, tant sols disposats a dedicar hores al nostre municipi i a la seva gent, a canvi de construir un poble millor entre tots.

Llegeix més

Una legislatura sense projecte

SI logotip_2014Potser ha arribat l’hora de fer balanç d’aquesta legislatura. Podem començar dient que hem pogut constatar que, de vegades, un govern de coalició de dos partits no és una bona solució. Per què ho diem? Doncs perquè el Govern de CiU- Acord (ERC) ha demostrat durant gairebé quatre anys que no tenen un programa de govern clar. Han evidenciat que el que varen fer quan van pactar va ser repetir-se unes regidories (sous i cadires) a canvi de poder governar. No tenen un projecte de poble comú i consensuat. Cadascun gestiona les seves àrees de forma independent i, el que és més greu, el dia a dia d’aquest Ajuntament es basa en “solucionar” problemes a mida que van apareixent, com si, en lloc d’un Equip de Govern, fos un conseller matrimonial.

Llegeix més

Ara és l'hora de declarar la independència!

thumb SI logotip 2014A SI la Garriga donem suport a la creació d'una llista de país com a full de ruta després del 9-N. Apostem per una candidatura única que tingui per objectiu la Declaració d'Independència (DUI), tal com hem defensat sempre des de la nostra fundació al 2010.

Aquest és, doncs, un bon punt de partida per assolir l'estat català independent en els propers mesos i valorem molt positivament la inclusió de la societat civil, els partits polítics i els experts i professionals en tot aquest procés. La unió fa la força, i aquesta regeix en el poble català representat per tots ells.

Llegeix més

SI La Garriga, en suport al 9N

thumb SI logotip 2014Aquesta setmana el Tribunal Constitucional ha suspès, també, el procés participatiu organitzat pel Govern pel proper 9 de novembre. Estem davant un nou cop d'un tribunal d'excepció polititzat per PP i PSOE contra la voluntat del poble català, com ja succeí amb l'escapçada de l'Estatut el 2010, i vam viure recentment amb la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9N.

Llegeix més

Presentar-nos o no

thumb SI logotip 2014El grup de persones que formem part de SI la Garriga ens vam agrupar en el seu dia amb la voluntat de treballar plegats pel poble. Teníem en aquell moment, i tenim avui en dia, dos punts en comú: un nou municipalisme i l’independentisme. Treballar per la millora del nostre poble des de la regeneració política i fer-ho allunyats de la política municipal tradicional. A nivell nacional, treballar per la llibertat del nostre país des del nostre entorn més proper.

Llegeix més

Parlar, dialogar, informar, participar. Paraules desconegudes

thumb SI logotip 2014Des de fa ja molts anys, s’ha convertit en un fet més que habitual que els pobles i ciutats del país, seguint l’exemple dels països on es respecta la tranquil·litat dels ciutadans i l’esforç dels que tenen un negoci propi, que les obres es facin coincidir amb el mes d’agost.

A la Garriga no. Durant una bona part del mes d’agost els comerços i negocis del carrer la Doma feien vacances i era en aquest moment en el que s’haurien d’haver començat i acabat les obres. Durant el mes d’agost. Aquestes obres han estat un autèntic desastre en la seva fase inicial. Talls d’aigua, soroll, dificultat per accedir als comerços i habitatges particulars... i tot plegat en el moment en el que tothom recuperava l’activitat professional i personal que comporta el setembre.

Llegeix més

Com cada any, reivindiquem la independència!

thumb SI logotip 2014El proper onze de setembre tornarà a constituir una fita històrica cap a la independència de Catalunya. Tenim una nova oportunitat per expressar-nos i tornar a marcar un punt d’inflexió en aquest procés tan anhelat. Des de SI la Garriga sempre hem intentat radicalitzar el procés en el bon sentit de la paraula, defensant el dret a l’autodeterminació, la independència i l’inici d’un nou procés.

Un procés, que demostra la gran determinació d’un poble, que durant molts anys ha defensat la seva pròpia existència i llibertat. Un poble que ha sortit al carrer d’una manera pacífica i festiva, amb un clam tan alt que no s’ha pogut ignorar, i ho celebrem.

Llegeix més

S’ensorren més de cent metres de la teulada de Can Luna!

SI logotip_2014Fortíssim, així és com ho descrivim. I és que sembla que a la Garriga, això que les teulades caiguin o puguin caure, ja és costum.

Així que ens fem les següents preguntes:

Com és que Urbanisme, encapçalada per Neus Marrodan, no ha estat capaç de veure per si sola l'estat de Can Luna ni, en el seu moment, el del cinema Alhambra?

Llegeix més