Aquest dissabte, diàleg amb Bea Talegón

JuntsxLaGarriga Bea_Talegón_mar_2019_01Des de Junts per la Garriga, us informem que hem convidat a la Bea Talegón el proper dissabte 23 de març, a les 19:30 h, a l'Auditori de l'Escola Municipal de Música de la Garriga, on tindrem l'oportunitat d'escoltar-la i dialogar amb ella sobre l'actualitat política.

Beatriz Talegón Ramos és politòloga i jurista espanyola, llicenciada en Dret per la Universitat d'Alcalà.

Llegeix més

Neix Partit Demòcrata Català

thumb PDC 01Partit Demòcrata Català  (PDC) és un  nou partit polític al servei de la gent de Catalunya.  Volem aconseguir que Catalunya sigui independent, i assolir així la justícia social i el progrés econòmic que han de fer del nostre país un referent al món.

Com va dir el President Carles Puigdemont, el Partit Demòcrata Català neix amb l’esperit i els valors insubornables d’encaminar Catalunya cap a la independència i al servei del progrés, el futur i la modernitat de la gent.

Llegeix més

Carta oberta a Cristóbal Montoro

thumb manel masMinistre, d’entrada he de confessar-li que vostè no em cau bé. És prepotent en les formes i un pel cínic en els seus raonaments. Té la clau de la caixa i això el fa creure’s posseïdor de la veritat absoluta parlant de calés. Coneix perfectament el maltractament que pateix Catalunya per al seu finançament, però a vostè tant li fa. Per dissimular el dèficit fiscal que pateix el Principat, es va inventar el compte de Las cuentas territorializadas” que, un cop publicades, deixava el dèficit català en 8.500 milions en comptes dels 16.000 reals.

Llegeix més

40 aniversari del 20-N

thumb manel masJust ahir s’acomplia l’aniversari de la mort d’en Franco. Han passat 40 anys i encara no s’ha condemnat el franquisme i, el que és pitjor, continua present de forma indirecta en molts estaments de l’estat. Són molts els fills, gendres o néts dels qui manaven en la dictadura que ocupen càrrecs importants en l’administració pública i partits polítics.

A la mort del dictador, que és el que era Franco, es va fer la transició de la qual se n'han dit meravelles i de ser un exemple a ulls del món. No va ser tan exemplar quan es va negociar amb franquistes conversos i sota el soroll de sabres als despatxos adjacents. Una prova fefaent va ser la llei d’amnistia que exonerava de total responsabilitat als responsables dels crims de la dictadura. Aquesta llei no és acceptada per la legislació internacional com a llei de punt final i ha estat criticada molts cops per Nacions Unides.

Llegeix més

La carta que no ha escrit el Tribunal Constitucional (i que hauria d'haver escrit)

Ethumb manel masxcel·lentíssim Senyor Mariano Rajoy

Presidència del govern

Palacio de la Moncloa

MADRID.

Senyor.

A la vista de la modificació que vostè i el seu govern, amb el suport del seu partit, ha fet fer en referència al TC, els sotasignants, membres del dit tribunal, reunits en ple volem fer-li les següents consideracions:

1-. Com vostè sap, el Tribunal Constitucional és l’intèrpret suprem de la Constitució, és independent dels altres òrgans constitucionals de l’Estat i està sotmès sols a la Constitució i la seva Llei Orgànica. També es cuida dels conflictes constitucionals de competències entre l’estat i les comunitats autònomes o d’aquestes entre si.

Llegeix més

No m'agrada la foto, però és bona

thumb manel masAlbiol, Arrimadas i Iceta han protagonitzat la foto de l’any. No hi ha publicació ni noticiari televisiu on no hagi aparegut, són ben diferents però han anat plegats a Madrid. Volent buscar una comparativa em vénen al cap persones tan diverses com ara Sabina, Bisbal i la Pantoja. No tenen res a veure en els seus estils però podrien fer un fer un trio per una actuació benèfica. Igual passa amb els tres de la foto, tenen programes i característiques ben diferents però han decidit actuar junts. Els mou la sagrada unitat d’Espanya

Llegeix més

Rebuig de l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, davant l'homenatge a feixistes italians

thumb meritxell budo13CL’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, en representació de l'Ajuntament de la Garriga –membre actiu de Mayors for Peace– vol manifestar la seva sorpresa i rebuig al recent acte celebrat ahir, 4 de novembre, a l’ambaixada italiana de Madrid, en reconeixement i homenatge a l’aviació feixista italiana que, al servei de Franco, va bombardejar, entre d’altres –Granollers, Cardedeu, Mollet o les Franqueses– la nostra població el dia 29 de gener de 1939 i que va causar un mínim de 15 morts.

Llegeix més

Torna la Carmen com a cap de llista

thumb manel masSí amics lectors, m’estic referint a Carmen Chacón, la que serà cap de llista del PSC per Barcelona a les pròximes eleccions estatals. Ella que va abstenir-se de votar una resolució, favorable al dret a decidir, trencant la disciplina de vot del partit. Aquesta és la mateixa senyora que l’any 1999, essent militant socialista i professora de dret constitucional a la Universitat de Girona, va publicar en la revista “Teoria y Realidad Constitucional”, un treball en el qual comentava la sentència del Tribunal Suprem del Canadà sobre la secessió del Quebec i que, de forma resumida, detallo a continuació.

Llegeix més

Propaganda, informació... o agitació?

thumb manel masAmb motiu de les eleccions del passat 27-S, i fent un seguiment de les diverses opinions i anàlisis que a través dels mitjans ens arriben al públic, he trobat algunes que qualificaria d’insidioses. Les que expressen els partits i els seus representants són, per lògica, les millors segons els seus interessos. Les que expressen periodistes i politòlegs són, segons els seus punts de vista, favorables o contraris al procés. Però he descobert que existeix l’opinió d’algú que, si bé diu la seva, jutja alguns plantejaments tergiversant la realitat, la qual cosa no és de rebut tractant-se d’un historiador.

Llegeix més

És viable una Catalunya independent?

thumb manel masAquesta és la pregunta que es fa molta gent i, alhora, és la que més preocupa els indecisos que desitgen la independència, però que davant la por (percebre la pensió, cobrar l’atur, tenir assistència mèdica, etc.) ara com ara, tenen dubtes raonables, la qual cosa és humanament comprensible. El ciutadà percep un munt de notícies contradictòries, en la seva majoria negant la viabilitat d’una Catalunya independent.

Sabut és, per tothom, el tracte discriminatori que en termes monetaris pateix Catalunya per part de l’estat. El dèficit fiscal desapareixeria un cop obtinguda la independència, per la qual cosa el govern català disposaria d’uns diners per atendre més i millor als seus ciutadans. Segons els càlculs de la Generalitat, el dèficit és d’uns 16.000 milions d’euros l’any tot i que, els comptes “territorialitzats” de Montoro rebaixen la xifra a 8.500 milions.

Llegeix més

Els compromisos de paraula i els que es signen

thumb ANC LG logo webAl debat de dimecres al vespre que va tenir lloc al Patronat de La Garriga, amb la presència de candidats/es de tots els partits que es presenten a les eleccions municipals, hi va haver un torn de paraula específic per manifestar la seva posició respecte la Independència de Catalunya, i l'acció municipal.

Hi ha quatre partits a La Garriga que van signar el Compromís per la Independència que els va proposar l'ANC, sense modificar cap punt ni cap coma.

Llegeix més