L’Agrupació Sardanista La Garriga insereix un clau votiu a Montserrat

L’escut de l’Agrupació Sardanista ja forma part de la muntanya de Montserrat

0

Aquest diumenge 29 d’octubre l’Agrupació Sardanista La Garriga va realitzar una excursió a Montserrat per participar a la 71a Trobada Sardanista organitzada per l’Obra del Ballet Popular. Una cinquantena de sardanistes garriguencs van pujar a Montserrat per participar de la missa, la ballada de sardanes amb la cobla Ciutat de Granollers i d’un dinar de germanor. 

El moment més singular va ser la inauguració del clau votiu amb l’escut de l’entitat sardanista, que des de diumenge resta inserit al Mur de Pep Ventura del Camí dels Degotalls de Montserrat.  Aquest monument, erigit a mitjan del segle passat, serveix per homenatjar la figura de Pep Ventura i cada any, en motiu de la Trobada sardanista, vàries entitats sardanistes que celebren aniversaris insereixen al Mur un clau votiu metàl·lic amb el seu escut que queda per a la posterioritat.

El president de l’Agrupació, Antoni Blancafort, durant el seu parlament va voler agrair a tothom que ha col·laborat amb l’entitat i ha fet possible que a la Garriga fa més de 100 anys que hi ha entitat sardanista que promou la sardana. El clau votiu de la Garriga es va inaugurar juntament amb els del Grup Sardanista Horta, l’Agrupació cultural Folklòrica Barcelona, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l’Agrupació Amunt i Crits de Terrassa, entitats que aquest 2023 han celebrat aniversaris fundacionals.

La inserció del clau votiu és un dels actes especials de celebració del centenari de la creació del Foment de la Sardana de la Garriga. Una celebració que va començar el passat 1 de juliol, quan l’Agrupació Sardanista La Garriga va organitzar ‘La Nit del centenari’, una vetllada especial que va donar inici a la commemoració de la creació del Foment de la Sardana de la Garriga, la que va ser la primera associació sardanista garriguenca, fundada l’any 1923.

L’Agrupació Sardanista la Garriga continuarà celebrant actes especials durant el 2023 i el 2024. Un dels més sonats serà la ballada de sardanes de l’1 de gener al Santuari de Puiggraciós, que tindrà lloc a les 7 del matí amb la cobla Principal de Terrassa per donar la benvinguda al nou any tot ballant sardanes mentre surt el primer sol del 2024.

Agrupació Sardanista La Garriga

Article anteriorEl Ball de Gitanes de la Garriga torna a celebrar El Castanyot el 31 d’octubre
Article següentLa festa del Castanyot es consolida superant totes les expectatives en la seva segona edició
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.