Presentació del llibre ‘A la recerca de l’obra perduda’, d’Albert Velasco

El reconegut historiador de l’art visita la Garriga per parlar del seu darrer llibre

0

El proper divendres 27 d’octubre a les 19 hores, la Fundació Maurí de la Garriga acollirà la presentació del llibre que sota el títol ‘A la recerca de l’obra perduda’ ha escrit el reconegut historiador de l’art Albert Velasco, que conversarà amb Víctor Rodríguez, politòleg màster en Gestió cultural i secretari de la Fundació.

El llibre, que relata diferents històries sobre el nostre patrimoni artístic viscudes en primera persona per l’autor ha estat editat aquest 2023 per Pòrtic Edicions. Relata les vivències més interessants d’un detectiu de l’art dels nostres dies, com a conservador del museu i investigador, una feina que no sempre es desenvolupa entre muntanyes de llibres, obres d’art polsegoses i magatzems. L’autor presenta un apassionant món de descobertes en esglésies recòndites, cases de subhasta o a Instagram. Històries que van des de la troballa d’una ampolleta de vidre persa o d’una arqueta per guardar una sandàlia de la Mare de Déu fins a l’enfrontament amb la policia al Museu de Lleida. La declaració en un judici, la lectura del testament de la filla d’un rei o la revelació d’una falsificació sorprenent, històries que fan curtes les 350 pàgines del llibre.

Sobre l’autor

Albert Velasco (Lleida 1976) és doctor en història de l’Art i investigador especialitzat en art medieval i història del col·leccionisme. Després de la seva formació  a la Universitat de Lleida, va ser conversador del Museu de Lleida fins al 2019. A partir d’aquell moment passa a exercir com a historiador de l’art freelance assessorant museus, col·leccionistes, antiquaris i cases de subhasta, feina que combina amb la docència a la Universitat de Lleida i a la Universitat Oberta de Catalunya. Ha publicat nombrosos treballs sobre Art medieval i història de l’art a Catalunya i és acadèmic de la Reial Acadèmia catalana de Belles Arts de Sant Jordi.


La Fundació Maurí de la Garriga fou creada per voluntat testamentària de l’historiador i notari garriguenc Josep Maurí i Serra (1912-1967), fill il·lustre de la Garriga. Des de 1969 la Fundació, de caràcter privat gestionada per un Patronat que en té cura, ha realitzat una tasca ingent i constant de promoció de la cultura, defensa del patrimoni i de conservació del propi museu. La Fundació disposa d’un important llegat artístic i arqueològic, una biblioteca de més de 5.000 llibres i conserva el Cadirat gòtic de la Catedral de Girona. Aquest 2019 la Fundació Maurí celebra els 50è aniversari de la seva creació amb l’organització de diferents actes.


Fundació Maurí

Article anteriorII Jornades Obrim Portes, Construïm Ponts
Article següentPresentació dels actes del 50è Aniversari de la Coral Ariadna
El Museu Biblioteca Fundació Maurí, situat al carrer de Cardedeu de la Garriga, recull el llegat testamentari de l'il·lustre notari i historiador local Josep Maurí i Serra, fill predilecte de la població. Ubicada en la que fou la seva casa natal, la Fundació mostra, a més d'una important selecció de materials arqueològics, importants col·leccions de pintura i escultura, un arxiu fotogràfic de 70.000 imatges de la Garriga, 2.000 fotografies en clixé de vidre, així com l'arxiu històric de la Garriga i una biblioteca especialitzada en història, amb 6.000 volums. A l'últim pis de la Fundació, s'hi pot trobar l'antic cadirat gòtic de la Catedral de Girona. (Viquipèdia).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.