50 anys de l’arribada de les monges benedictines al Santuari de Puiggraciós

0
Fotografia de Ramon Ferrandis

El bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, ha presidit aquest divendres 8 de setembre al mati la celebració del 50 aniversari de l’arribada de les monges benedictines al santuari de Puiggraciós, dedicat a la marededéu del mateix nom, en terme de Figaró, al Vallès Oriental.

La festa rememorava l’arribada d’un primer grup de monges a Puiggraciós el mes de setembre de 1973. En aquell moment, la presència de les benedictines assegurava la continuïtat del santuari, amenaçada des de feia mesos en marxar-ne els darrers masovers que se’n cuidaven.

Els actes d’aquest divendres 8 de setembre, que l’església dedica a les marededeus trobades com la de Puiggraciós, han consistit en una missa solemne oficiada pel bisbe i una quinzena de capellans de la rodalia, on també han participat les dues monges que s’estan sempre a Puiggracios més altres cinc que han vingut amb l’abadessa Esperança Atarés des de la seu central de sant Pere de les Puel·les, al barri de Sarrià de Barcelona. A l’ofici religiós també han assistit nombrosos feligresos dels pobles de l’entorn i els alcaldes i representants municipals de Figaró, la Garriga, l’Ametlla i de Bigues i Riells.

La germana Roser Caminal, que des de fa quatre anys viu al santuari amb la monja Maria Teresa Botey, ha donat les gràcies a la gent dels pobles dels voltants que sempre les han acollit, com elles també ho han fet sempre a Puiggraciós: “El santuari és la llar de trobada de tothom que ho necessiti. Aquí dalt trobaran espiritualitat, solidaritat, cultura i país” ha assegurat Caminal.

Els actes d’aquest divendres han acabat amb un pica-pica davant de l’església i continuaran amb altres celebracions que fins al setembre de 2024 aniran commemorant els 50 anys de presència benedictina a Puiggraciós. 

Fotografia de Ramon Ferrandis

Josep Mas

Article anteriorTornen les havaneres per la Diada
Article següentNou càsting pels Pastorets d’enguany
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.