66è Aplec de la Sardana de la Garriga

La celebració de l’aplec arriba amb actes previs i novetats per celebrar els 100 anys de la creació del Foment de la Sardana de la Garriga

0

L’Agrupació Sardanista la Garriga organitza el proper diumenge 10 de setembre l’edició número 66 de l’Aplec de la Sardana de la població. En el marc d’aquesta gran trobada sardanista, que tindrà lloc al Passeig de la Garriga a les 8 del vespre, hi participaran les cobles Jovenívola de Sabadell i Sant Jordi – Ciutat de Barcelona. En acabar les sardanes i cap a les 12 de la nit, tindrà lloc l’homenatge a la bandera amb l’ofrena floral d’entitats i partits garriguencs, amb la hissada de la bandera i el Cant dels Segadors i la lectura del manifest a càrrec d’Òmnium Cultural. Seguidament, des de l’Agrupació es convidarà tothom a cava i coca per tancar l’aplec al ritme de pasdobles.

Aquesta edició de l’aplec ve marcada per la celebració dels 100 anys de la primera entitat sardanista local. Per aquest motiu, durant l’aplec s’estrenarà la sardana ‘100timent garriguenc’ del compositor local Marçal Ramon, un encàrrec de l’entitat per homenatjar totes aquelles persones que han treballat en pro de la sardana a la Garriga des de 1923. En el marc de l’aplec hi haurà botifarrada popular per sopar, servei de bar i concurs de colles improvisades. D’entre les sardanes programades, cal destacar la sardana ‘La Garriga’ del mestre Francesc Mas Ros, que s’interpretarà de conjunt, la sardana ‘Elvireta’ del jove compositor garriguenc Carles Riba, estrenada el passat 1 de juliol, i la sardana ‘recordant al mestre’ de Ramon Conangla, una sardana escrita el 2004 per l’avi de la jove músic garriguenca Núria Conangla.

També en el marc de la celebració del centenari, l’agrupació ha previst dos actes previs. Divendres 8 de setembre, a les 8 del vespre a l’auditori de l’escola de Música, el rapsode i tenora Valentí Maymò oferirà el recital poètic ‘Els llops d’Àngel Guimerà’, una selecció de versos de l’obra ‘Terra Baixa’, un espectacle amb dramatúrgia de Jordi Lara.

L’endemà dissabte dia 9, a les 7 del vespre, a la Fundació Maurí es presentarà el llibre ‘Pep Ventura més enllà del mite’ de l’estudiós sardanista Jaume Nonell. Aquest llibre aporta noves dades sobre la figura del compositor i músic que va marcar un abans i un després en la història de la sardana. La presentació del llibre, on l’autor conversarà amb Víctor Rodríguez, acabarà amb una copa de cava als jardins de la Fundació.

Agrupació Sardanista La Garriga

Article anteriorRetorna la Festa del barri de Sant Roc de la Garriga
Article següentTornen les havaneres per la Diada
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.