Comunicat d’ERC la Garriga sobre la Festa Major del 2023

0

En primer lloc, desitgem a tothom una molt bona Festa Major de la Garriga. Creiem que és una ocasió desitjada per al retrobament, la celebració i per gaudir del dinamisme de les nostres entitats de tota mena, i especialment les de cultura popular i tradicional. Gràcies a tothom per col·laborar-hi.

Aquesta és una Festa Major que es va començar a dibuixar durant el mandat anterior, en què el grup d’Esquerra Republicana de la Garriga tenia l’alcaldia i també assumia les àrees de Cultura i de Joventut. Per tant, bona part de la programació està feta amb la idea de donar el màxim protagonisme al talent local i les nostres entitats, i en fer una Festa a la mida del poble.

El nou equip de Govern s’ha afanyat a fer canvis en diversos àmbits de decisió, al nostre entendre precipitats i amb ganes de visualitzar una nova manera de fer. Tenim el convenciment que hi ha decisions que perjudiquen els serveis que el consistori ha de prestar a la ciutadania, cosa que ja anirem detallant i que seguirem detingudament.

Respecte la Festa Major, considerem un error ampliar la durada de la festa, i més quan s’ha fet amb poques setmanes de marge organitzatiu. N’exposem els motius:

  1. Ampliar una nit de festa representa un increment del pressupost notable i no previst. Estarem atents per saber d’on s’han tret els diners i quins serveis s’han deixat de prestar.     
  2. La nit de música de dijous a divendres a l’espai la Doma encadena una nit de festa amb un dia feiner. Això pot comportar molèsties per al veïnat, especialment pel soroll, però també per la neteja.     
  3. La tria dels continguts, concretament la Festa de Flaix Bac, és de trist record per bona part de la ciutadania de la Garriga. El darrer cop va generar un efecte crida a gent de fora i es van desbordar els serveis de neteja i seguretat, de manera que molts veïns van patir els efectes d’aquella celebració. Insistim que enguany això succeeix entre dos dies feiners.     
  4. Recalquem que l’ampliació del programa no ha servit per feminitzar la Festa Major, i tant a la plaça de l’Església com a l’Espai de la Doma, només hi haurà homes com a protagonistes sobre els escenaris.
  5. Respecte la situació de sequera, també trobem que caldria considerar si cal celebrar activitats com la festa Holi, atès que encara que es suspengui la ruixada final, tots els assistents s’han de rentar amb quantitats ingents d’aigua. Alguns ho fan a les dutxes de Piscines la Garriga i els altres a casa, però tanmateix és una activitat que augmenta considerablement l’ús d’un recurs que és escàs.

Bona Festa Major, la Garriga!

ERC La Garriga

Article anteriorComunicat en relació als resultats del 23J
Article següentResposta de l’ANC al comunicat de Junts

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.