Mor la benedictina Rosa Julibert, priora de Puiggraciós durant mig segle

0
La monja benedictina Rosa Julibert - Fotografia de Ramon Ferrandis / El 9 Nou

La germana Rosa Julibert, que durant prop de mig segle va ser la priora de la comunitat de monges benedictines del santuari de Puiggraciós, en terme de Figaró, ha mort aquest diumenge amb 90 anys al monestir de Sant Pere de les Puel·les, de Barcelona, on vivia des de 2019, quan va tornar a la casa mare del carrer Anglí.

Nascuda el 5 de febrer de 1933, a Castellví de Rosanes, al Baix Llobregat, Rosa Julibert Busquet va entrar al monestir de Sant Pere de les Puel·les amb vint anys i amb quaranta va formar part de la primera comunitat de monges que s’instal·lava a Puiggraciós. Era 1973, un any després que en marxés la familia de can Sous, que van ser els últims masovers.

Des de llavors, i com marca la regla de sant Benet, les monges s’han dedicat a la pregària, al treball per a la seva subsistència i a acollir la gent que arribava al santuari i les persones que s’estaven a l’hostatgeria compartint la vida i pregària de la comunitat des d’aquest punt tan privilegiat de la comarca del Vallès.

Amb l’arribada de les monges a Puiggracios ara farà cinquanta anys, el santuari va esdevenir un referent religiós, paisatgístic i popular per a la gent de tots els pobles de la rodalia que cada any hi fan concorreguts aplecs en honor de la mare de Déu de Puiggraciós, una talla gòtica que es venera al cambril.

La cerimònia de comiat de Rosa Julibert es farà aquest dilluns a 2/4 de 5 de la tarda al monestir de Sant Pere de les Puel·les, al número 55 del carrer Anglí de Barcelona.

El proper diumenge, 2 de juliol, a les 10 del matí, en l’eucaristia que es farà al santuari de Puiggraciós, també es farà un record molt especial per a Rosa Julibert, que hi va passar la meitat de la seva vida.

Josep Mas

Article anteriorLa Garriga inicia la celebració del centenari de la creació de la primera entitat sardanista local
Article següentLa sardana d’en Carles
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.