2a Ruta de Disseny dins l’EnGarriga’t 2023

0

Després de la gran acollida de la 1a Ruta del Disseny per la qualitat dels mobles expositius creats per als establiments de la Garriga, a partir de l’1 de juny es reeditarà amb nous establiments adherits a la iniciativa. Els nous expositors es descobriran de la mà dels seus autors, l’alumnat del cicle formatiu de Creació d’Objecte i Moble, COM, de l’EMAD.

Enguany els establiments participants són, La casa de l’ànima, Terracota Garden Center, Can Grau, Punt Creatiu, Fleca 158, llibreria Strogoff i l’escola Els Pinetons.

El projecte se centra a escoltar les necessitats que plantejaven diversos comerços amb la finalitat de dissenyar i construir un moble que els doni resposta.

El projecte inclou des de la ideació fins a la implementació i la construcció de l’expositor, que posteriorment s’ha cedit a cada comerç. El projecte es va iniciar amb la visita als establiments i escoltar les seves necessitats. Després, cada alumne/a es va fer seu un dels reptes de disseny. 

En la fase de disseny es van tenir en compte a més de les necessitats pròpies, la sostenibilitat dels materials i dels processos de construcció i la qualitat estètica de la proposta.

Un dels valors de l’EMAD és la professionalització del seu l’alumnat i una de les millors maneres és veient quines són les necessitats més properes, en concret les dels veïns de la Garriga. Aquest coneixement de primera mà els permet dissenyar i construir elements que aportaran solucions creatives i ajustades a l’ús que han de proporcionar.

El cicle formatiu de Creació d’Objecte i Moble, COM, de l’EMAD té com a objectiu formar professionals polivalents amb coneixements relatius al desenvolupament de projectes de disseny: ideació, maquetes, plànols amb eines digitals de l’entorn Cad i construcció de prototips en el taller de creació d’objectes i mobles. És un cicle que fa de trampolí cap al disseny de producte, d’interiors, escenogràfic… o cap qualsevol altra disciplina de disseny perquè aporta a l’alumnat una mirada transversal i polivalent.

EMAD Escola Municipal d’Art i Disseny

Article anteriorEsmenar i persistir. Anàlisi dels resultats electorals del 28M
Article següentUnes eleccions més transcendents del que semblava
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.