Esmenar i persistir. Anàlisi dels resultats electorals del 28M

0

A les eleccions no tothom guanya. Esquerra Republicana de la Garriga vàrem perdre les eleccions municipals del 28 de maig del 2023 i la mateixa nit vàrem felicitar Junts per la Garriga. Així mateix, agraïm de tot cor el miler de vots.

A poques hores d’obrir les urnes, estem valorant tots els angles del missatge emès pel conjunt del poble. Estudiem quina ha de ser la millor resposta a cada pas del nou mandat i repensem la nostra proposta perquè torni a ser la més volguda per la majoria de la Garriga.

Continuem pensant i creient que el projecte republicà és el millor per a la Garriga i per aquest motiu, des de la nova posició que ens han atorgat les urnes, exercirem un paper responsable, aprofitant l’experiència adquirida al govern durant el mandat 2019-2023, i tot el bagatge anterior.

El poble ha menystingut majoritàriament el nostre mandat i alhora manifestat més il·lusió per una altra proposta. Com que no vivim sols, una part del vot ha estat en clau nacional, i també en prenem nota. L’independentisme ha perdut tres regidors, però manté una majoria sòlida, 12 regidors, que dona fe de la persistència de l’objectiu entre la ciutadania de la Garriga.

Aquests quatre anys hem fet allò que es demana als polítics: que facin coses. La gent d’esquerres en diem prendre partit. Hem estat valents en la manera d’afrontar la Covid; en la priorització de resoldre mancances històriques com el clavegueram, el cementiri, les relacions laborals a l’ajuntament i també les finances. Sí, també la manera de dur els comptes de la casa. També hem posat al segle XXI la gestió dels residus del poble, i en veurem els beneficis els propers anys. I amb la mirada al futur, hem apostat i consensuat un creixement sostenible plasmat al POUM, i hem obert la visió del poble per idear un espai nou perquè tothom tingui un lloc on esplaiar-se.

Sí, hem fet coses, i no ens hem dedicat a acontentar interessos concrets per clientelisme, és a dir, electoralisme: quan tens com a màxima que tota decisió presa ha de beneficiar a tothom per igual, t’arrisques a no acabar de satisfer del tot a ningú en concret, i el reconeixement immediat escasseja. Requereix que la ciutadania sigui també partícip del benefici comú. És republicanisme davant de l’avenç de l’individualisme, que en política es representa en apostes populistes, com també plasmen els resultats a la Garriga.

Tal com constatem cada cop que assumim responsabilitats, a ERC se li exigeix més que a d’altres forces. En tots els aspectes. Això ens agrada, i tanmateix sovint ens porta a no poder acabar de materialitzar tot el projecte. Persistirem.

A partir d’ara som els que podem fiscalitzar millor el nou mandat. Perquè nosaltres sabem què és governar i també hem demostrat al llarg de la història que no ens rendim davant les adversitats. Tornarem a vèncer. Visca la Garriga i visca Catalunya!

ERC La Garriga

Article anteriorLa festa de Corpus tornarà a lluir a la Garriga
Article següent2a Ruta de Disseny dins l’EnGarriga’t 2023

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.