Comunicat en relació amb els resultats de les eleccions municipals 2023

La CUP de la Garriga ens reivindiquem com l’alternativa d’esquerres necessària per al municipi i agraïm el suport rebut en aquestes eleccions municipals

0

Des de la CUP de la Garriga volem valorar els resultats de les eleccions municipals arreu dels Països Catalans i, en concret, a la Garriga. 

En primer lloc, volem agrair la confiança dipositada en la CUP de la Garriga. Gràcies a les 858 persones que confieu en el nostre projecte! 

Per entendre els resultats a la Garriga cal avaluar el context nacional arreu dels Països Catalans: 

 • Cal reflexionar sobre la desmobilització generalitzada i l’augment de l’abstenció conseqüent. Quan la gent es mobilitza, la CUP sol treure millor resultats electorals.
 • Als Països Catalans hi ha un augment preocupant de la dreta, l’extrema dreta i l’espanyolisme.
 • La CUP es consolida com a quarta força en nombre de càrrecs electes a Catalunya. No són uns mals resultats tot i que els objectius no s’han complert. En alguns municipis s’ha millorat resultats, en especial a comarques gironines i de la Catalunya interior. Per altra banda, aquests no han sigut bons a l’àrea metropolitana.

Sobre els resultats obtinguts al Vallès Oriental i al Baix Montseny: 

 • S’han obtingut bons resultats en municipis on la CUP és un projecte consolidat, com és el cas de la Garriga, Cardedeu, el Figueró o Sant Celoni i s’ha crescut en l’àmbit comarcal obtenint representació a municipis com Llinars. 
 • Malgrat la bona feina feta a Granollers, la CUP no ha obtingut representació per molt poc (22 vots). 

Tenint en compte el marc dels PPCC i, en concret, de la comarca, volem destacar aquests punts pel que fa al nostre poble: 

 • Cal destacar la poca participació en aquestes eleccions municipals. Només ha assolit un 59,35%, sent la participació més baixa dels últims 12 anys (en tota mena d’eleccions). 
 • A la Garriga no hi ha hagut uns bons resultats, hi ha un clar gir a la dreta (augment molt considerable de Junts) i de les propostes populistes que tendeixen a la dreta (100% La Garriga). 
 • ERC no ha mostrat ser una alternativa real de govern i, conseqüentment, ha perdut 4 regidores, esdevenint la tercera força del Ple. El vot de càstig ha estat el que ha permès una àmplia majoria de Junts. 
 • L’intent d’aglutinar el vot espanyolista fracassa. Tot i que C’s s’integrava en la candidatura del PSC, aquesta acaba sent l’última força del plenari i perd vots.
 • Malgrat l’estratègia fallida d’apel·lar al vot nul per part de l’ANC, la majoria independentista segueix sent present al Plenari de la Garriga. 
 • Lamentem la fragmentació del vot nítidament d’esquerres que no ajuda a construir una alternativa real de govern. 
 • La CUP és l’única garantia d’esquerres, se’n consolida el projecte i es mantenen dues regidores amb un total de 858 vots que suposen un 11,72% dels vots emesos.
 • Tot i valorar positivament el resultat, no assolim l’objectiu d’ampliar representació.

Des de la CUP de la Garriga continuarem treballant per esdevenir l’alternativa d’esquerres necessària per al poble. 

CUP La Garriga

Article anteriorJunts frega la majoria absoluta, 100% sorprèn i ERC s’enfonsa
Article següentPetits Encants Market es reubica a la Masia de Can Noguera
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.