Junts frega la majoria absoluta, 100% sorprèn i ERC s’enfonsa

Meritxell Budó, de Junts per la Garriga, serà la propera alcaldessa després d'haver aconseguit el seu millor resultat històric, mentre que ERC perd 4 dels seus 6 regidors i ja és la tercera agrupació del consistori, superada per 100% La Garriga, que irromp amb força i és una de les sorpreses de la jornada. CUP i PSC repeteixen 2 regidors, mentre que La Garriga en Comú Podem no obté representació

0

Jornada electoral carregada de sorpreses la que s’ha viscut avui a la Garriga, amb una victòria sonada de la candidata de Junts per la Garriga, Meritxell Budó, gràcies als 8 regidors que els situen com la força guanyadora dels comicis, tan sols a un de la majoria absoluta. Supera, d’aquesta manera, una Esquerra Republicana que ha estat fortament penalitzada pels electors, relegant-la a tercera força amb tan sols 2 regidors, certificant així la pèrdua de 4 representants respecte el 2019.

La segona força del municipi és la nova formació 100% La Garriga, encapçalada per Jordi Pubill, que ha fet quedar curts tots els vaticinis, aconseguint 3 regidors. A diferència d’ERC, amb qui han governat els darrers tres anys, no els ha passat factura el seu pas per l’ajuntament i irrompen amb força a l’escena política municipal.

Així, la gran patacada de la nit ha estat per l’actual alcaldessa, Dolors Castellà, i el seu equip d’ERC, que ha caigut en picat –tanmateix, com a gran part del territori català– després d’una legislatura marcada principalment per la pandèmia i pel porta a porta.

La CUP, al seu torn, ha aconseguit manteir representació al consistori i Francesc Boixader i Marta Folch seran els dos regidors que representaran els anticapitalistes a la Garriga després de fidelitzar una bossa de votants que els ha assegurat la quarta plaça.

A una cinquantena de vots de distància, hi trobem el PSC de la Garriga, encapçalat per Àlex Valiente, a qui la suma amb Impuls per la Garriga i l’absorció de gent sorgida de Ciutadans sembla no haver ajudat a aconseguir millors resultats, sobretot tenint en compte la tendència nacional.

Per últim, novament la gent de La Garriga en Comú Podem queda lluny de tenir representació al consistori i no arriba al 5% dels suports requerits. La fórmula encapçalada pel veterà Quim Fornés sembla no haver quallat en unes eleccions marcades, també, per una baixa participació del 59,35%, gairebé 10 punts per sota de la registrada el 2019.


 

Els nous regidors de l’Ajuntament de la Garriga

 • Junts per la Garriga
  1. Meritxell Budó Pla
  2. Albert Jiménez Romaguera
  3. Cristina Sánchez Fernández (independent)
  4. Xavier Gotanegra Ruiz (independent)
  5. Montserrat Llobet Llonch
  6. Eduard Vilà Rocafort (independent)
  7. Sonia Afuera Fernández (independent)
  8. Alejandro Gil Berrocal
 • 100% La Garriga
  1. Jordi Pubill Sauquet
  2. Susanna Segú Blancafort
  3. Juan Esteban Sans
 • Esquerra Republicana
  1. Dolors Castellà Puig
  2. Lluís Marco Sanclement
 • CUP
  1. Francesc Boixader Ros
  2. Marta Folch Cordobès
 • PSC
  1. Àlex Valiente Almazán
  2. Carlos Martín Fernández

Algunes dades addicionals sobre aquestes eleccions

 

Resultats de les eleccions municipals 2019 (clica aquí)

Article anteriorMissatge de final de campanya de l’alcaldessa Dolors Castellà
Article següentComunicat en relació amb els resultats de les eleccions municipals 2023
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.