‘Cal que la CUP sigui forta a l’ajuntament perquè les promeses del partits no quedin en paper mullat’

L’acte central de la CUP - la Garriga aplega desenes de persones a Can Luna. L'endemà, la ruta de la visita guiada ha fet parada a diferents punts del poble per explicar les claus per a transformar-lo

0

La CUP – la Garriga hem celebrat aquest diumenge l’acte central de campanya a Can Luna en el que hi han participat desenes de persones. Tot plegat ha començat amb diverses intervencions i ha acabat amb música i vermut per encarar l’última setmana de la campanya fins a les eleccions municipals del diumenge 28 de maig. 

El cap de la llista de la CUP – la Garriga, Francesc Boixader, ha fet esment a la campanya electoral “plena de promeses de tots els partits polítics” però, ha dit, “no podem confiar en partits polítics que defensen projectes com els Jocs Olímpics d’Hivern o el nou aeroport”

Ha subratllat que “cal que la CUP sigui forta a l’Ajuntament perquè les promeses dels partits no quedin en paper mullat o acabin amb tripijocs per a enriquir a constructors i promotors”. Ha fet referència també el nou mandat democràtic que sortirà de les urnes: “un dels temes que ja està sobre la taula és el contracte d’abastiment d’aigua de la Garriga”. Boixader, que defensa la gestió pública de l’aigua, ha insistit en que altres partits defensen un servei público-privat, però que això “sona a beneficis privats i despeses públiques”

La primera en parlar ha estat l’ex-regidora, Clara Dachs, que ha defensat la CUP com a eina per a fer front al feixisme, seguida de l’actual regidor de la CUP a l’Ajuntament de la Garriga, Pep Tarradas, que ha repassat les propostes del partit als últims quatre anys al consistori. Moltes d’aquestes propostes, ha dit, han estat aprovades pel Ple però el govern municipal no les ha acabat executant i, per això, considera que és molt important que la CUP també sigui forta al carrer. 

També hi ha intervingut la diputada de la CUP al Parlament de Catalunya i activista ecologista, Montserrat Vinyets. 

L’acte ha acabat amb música en directe del grup format per músics del Vallès Oriental, Fanòmano.


Expliquem en una visita guiada el programa polític per fer front a les desigualtats socials i recuperar la sobirania

La CUP – la Garriga hem organitzat una ruta guiada pels carrers del poble on hem explicat els punts més importants del programa polític de la mà de les candidates per a les eleccions del 28 de maig i dels regidors de la CUP al consistori. 

La ruta ha arrencat a la plaça de l’Església i s’ha dirigit cap a l’encreuament entre la carretera Nova i el carrer Calàbria, punt on s’han identificat els problemes de mobilitat per a vianants i bicicletes al poble. Les propostes de la CUP passen per ampliar les zones pacificades i el carril bici. A tall d’exemple, transformar la carretera nova posant plataforma única davant de Can Luna. 

El segon punt de la ruta ha estat a Can Noguera, al costat de la piscina municipal, on s’ha parlat sobre la necessitat de construir una piscina que sigui un refugi climàtic real per a la Garriga, més gran i més oberta al poble. Amb els estius calorosos que vindran, refrescar-se ha d’estar a l’abast de tothom. 

La visita ha continuat pel passeig fluvial, en aquest tram s’ha parlat sobre la municipalització de l’aigua. Una proposta que la CUP ja vam posar sobre la taula en aquesta legislatura, però que el govern municipal encapçalat per ERC no ha volgut tirar endavant. Per nosaltres la municipalització de l’aigua és vital per a retornar la sobirania d’aquest bé tan preuat, i cada vegada més, a les garriguenques. Diverses experiències arreu dels Països Catalans demostren que la municipalització de l’aigua pot permetre abaratir el rebut i poder invertir en la xarxa d’abastiment, prescindint dels beneficis que s’emporten les empreses d’aigua com Agbar. 

Més enllà de l’aigua, la CUP proposem retornar la sobirania al poble també en d’altres serveis externalitzats com la recollida selectiva o la neteja de les instal·lacions municipals que, com s’ha pogut veure al llarg dels anys, és una mostra més de pèrdua de decisions per part del municipi i la precarització dels llocs de treball. 

Un punt important a la ruta d’avui ha estat la parada que s’ha fet als parterres de la Sínia per parlar sobre benestar animal. Aquí s’ha denunciat una ordenança municipal desfasada que es va aprovar gairebé fa vint anys, per això la CUP proposem aprovar una nova ordenança que garanteixi polítiques de protecció animals per revertir les situacions de vulneració dels fets dels animals.

El quart punt ha estat Can Luna, l’organització anticapitalista creiem que avui Can Luna és un equipament que hauria de donar servei a totes les entitats i que, en les condicions que es troba actualment, no ho fa. Per això proposem incorporar la participació de les entitats en la pròpia gestió de Can Luna i invertir-hi perquè hi hagi tot el necessari per a fer-hi tot tipus d’actes. 

També s’ha fet parada en d’altres punts com el pàrquing de la Doma, on s’ha parlat sobre la necessitat de construir un tanatori a prop del poble i s’ha rebutjat la proposta de l’Ajuntament de fer-lo al costat del cementiri: gens accessible sense vehicle propi. 

Pel què fa a l’habitatge, la ruta ha passat per la plaça Dr. Montal on s’hi estan construint nous edificis, la CUP proposem invertir un milió d’euros en habitatge públic i identificar els pisos buits per acabar amb l’augment de preus del lloguer. 

Hi han intervingut els candidats Francesc Boixader, Marta Folch, Lali Casas, Aina Tella i també Pep Tarradas i Irene Puig, les dues últimes amb experiència a l’ajuntament com a regidores a l’oposició. 

La ruta ha estat pensada perquè sigui accessible per a tothom, també per a persones amb diversitat funcional. Aquest és el tercer mandat que la CUP – la Garriga ens presentem a les eleccions municipals. Les dues últimes legislatures, hem tingut una representació de dues persones a l’oposició.

CUP La Garriga

Article anterior100% la Garriga interposa denúncia davant dels Mossos d’Esquadra
Article següentLa campanya de la nostra vida
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.