Festival DocsBarcelona, al bar l’Illot

Enguany tornem a participar al Festival Docs Barcelona, en la seva 26a edició, i ho tornem a oferir al Bar l'Illot de la Garriga (carrer del Figueró 2). S'han programat dues sessions, totes dues a les 20:00 h

0
El dilluns 22 de maig s’ofereix el documental Fauna, dirigit per Pau Faus. En un bosc als afores de Barcelona, un pastor i el seu ramat viuen al costat del CReSA, un laboratori dedicat a la recerca en sanitat i l’experimentació amb animals. Mentre el pastor, afectat d’una malaltia dels ossos, és testimoni de la desaparició de la seva professió, els científics del CReSA estan més ocupats que mai investigant una vacuna pel Covid-19. Així, per ‘Fauna’ hi desfilen la llibertat de les ovelles del pastor però, també, la seva cara oposada i més fosca, l’empresonament dels animals de laboratori. Pau Faus construeix una faula de ciència-ficció a través de la qual oposa tradició i progrés, natura i tecnologia per mostrar les contradiccions de la relació entre humans, animals i ciència en la post pandèmia.
El dijous 25 de maig es projectarà el documental Els Orrit. La nit del 4 al 5 de setembre de 1998 l’Isidre i la Dolors Orrit van desaparèixer de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa en circumstàncies inexplicables i sense deixar rastre. L’Isidre tenia 5 anys i la seva germana Dolors 17. Trenta-tres anys després de la desaparició, el cas continua sense resoldre i les responsabilitats no han estat mai depurades. El documental de Ferran Ureña i Marc Solanes intenta reconstruir els fets donant veu a la família i al paper que van tenir periodistes com Paco Lobatón que, amb el programa “Quien sabe dónde”, va jugar un paper clau en la investigació que es va dur a terme. De forma impecable, el documental va desvetllant la forma com la societat i els mitjans de comunicació del moment no sempre van estar a l’alçada d’uns fets de dimensió tan tràgica. Dirigit per Ferran Ureña i Marc Solanes.
Podreu trobar més informació a la web del Docs Barcelona.
Article anteriorEls candidats confronten projectes davant la ciutadania
Article següentERC la Garriga anuncia importants inversions en Via Pública i Sostenibilitat
Un cop finalitzada la Campanya #SOSAlhambra amb èxit, el Cineclub la Garriga torna a la seva activitat normal: cinema, cinema i més cinema!! Segueix-nos!!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.