ERC la Garriga anuncia importants inversions en Via Pública i Sostenibilitat

Posa en valor el lideratge en el procés del POUM per consolidar la fesomia de poble

0

Esquerra Republicana de la Garriga va celebrar dissabte a Can Raspall l’acte central de la campanya electoral pel 28 de maig. El dia anterior havia presentat al mateix escenari les propostes dels àmbits de Joventut, Educació, Esports i Cultura, mentre que l’endamà es va posar accent en el model de poble amb la presentació del programa d’Urbanisme i Via Pública, així com la visió general del projecte republicà per part de la candidata Dolors Castellà, alcaldessa de la Garriga. 

Neus Marrodán, actual regidora de Medi Ambient, Urbanisme i Via Pública, va posar en valor la culminació del POUM com una tasca “de consens” que ha permès “consolidar la fesomia de poble” perquè mantingui “un centre viu” i “cuidar el teixit comercial”. En el conjunt, Esquerra defensa un “creixement mesurat” i poder garantir un 40 per cent d’habitatge protegit en l’habitatge nou.

A nivell de transformació urbana, Esquerra prioritza la connexió entre el centre i els barris: voreres amples per can Noguera, eixamplar les voreres des del Forn del Sol fins a Can Santa Digna i facilitar el pas entre el Barri de Montserrat i can Illa. L’equip de govern actual treball també per a l’adaptació de la mobilitat a la supressió dels passos a nivell de la via del tren i, més a llarg termini, a l’augment d’usuaris que pot comportar el desdoblament de la via.

Ja fa temps que tenim a punt el projecte de carril bici que travessa el poble de nord a sud: “amb trams prioritaris i que sortiran dels fons de Next Generation: “De la carretera de l’Ametlla fins a Fra Benet, i des de les Roques a la plaça dels Tres Tombs.

Finalment, el dibuix del poble ha de canviar per “incorporar Can Terrers com a gran pol de futur: de transformació verda, de refugi climàtic i també de la vida diària al poble.”

Pel que fa a la Via Pública, Neus Marrodán va reiterar que “hi ha 500.000 euros adjudicats per arreglar les voreres del poble”, i que hi ha un nou contracte de jardineria a punt per substituir el vigent, que “era limitat”. Així mateix, la Garriga rebrà 300 mil euros dels fons Next Generation per renovar i amplia l’enllumenat. Marrodán també va assegurar que al proper mandat “anirem a l’Ametlla a peu”, ja que s’ha preparat el projecte amb la Diputació i la Generalitat. 

Habitatge i trobades veïnals

L’alcaldessa Dolors Castellà va destacar que en aquest mandat s’ha acomplert el 80% del que ERC es va comprometre fa quatre anys, “malgrat la pandèmia”. Castellà valora que tots els grups polítics posin la prioritat l’habitatge, però considera que la política va més enllà de la construcció: “Mentre fem projectes, ajudem a la gent que no ho passa bé. Ja ho treballem ara amb la gestió de 400.000 euros d’ajuts”. Esquerra també va recordar els “bons resultats” de les trobades veïnals instaurades en el present mandat: “Hem anat a buscar la gent allà on viu”. També es va esgrimir els resultats positius de la recollida de residus porta a porta”, que “van més enllà dels cubells”.

Castellà també va posar en valor que a la llista republicana “que s’assembla al poble que volem representar”, i inclou candidates d’origen magrebí i sud-americà: “Celebro que s’hagin significat políticament i que ens ajudin a aprendre i veure les coses des de més punts de vista”. Va demanar als republicans “que ens desacomplexem” i “perquè tenim un projecte engrescador, complet”. Va posar èmfasi que tenim idees potents, i que “som un equip treballador i enraonat” per fer un poble que pugui “exportar la bondat de la república”. 

L’exdiputat Joan Tardà va intervenir per donar suport a la candidatura de Dolors Castellà per la Garriga, perquè “som els únics que hem sabut reflexionar sobre el que hem fet molt bé i també el que no hem fet tant bé” per poder culminar l’objectiu a la República catalana, que “no és més que actuar políticament per una idea simple però que els regidors i els alcaldes saben que porta a gestionar complexitat”, i és que “ningú no és més que ningú.”

ERC La Garriga

Article anteriorFestival DocsBarcelona, al bar l’Illot
Article següent100% la Garriga interposa denúncia davant dels Mossos d’Esquadra

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.