Doble via però amb passos segurs per a persones i bicis

0

Les obres de la doble via ferroviària, en el nostre terme municipal, que ja han començat, són benvingudes per millorar el servei del tren. Molt de temps esperant que es fessin. Molta feina de persones, col·lectius i institucions, reivindicant-ho.

Aquesta obra, va acompanyada de la supressió dels passos a nivell. Una acció que ADIF té prevista a tot el territori de l’Estat, per fer la via més segura. En el nostre municipi, es suprimiran els diversos passos nivells existents. Bé que es faci.

Ara bé, cal fer passos alternatius als de nivell que es suprimiran. Cal que la nova doble via no sigui un obstacle a la connexió dels indrets situats a llevant i ponent.

ADIF no té intenció de substituir els passos a nivell existents per passos segurs per a persones i bicis, amb l’excepció del pas a nivell de la Carretera de Samalús, on se n’ha fet un de soterrat que connectarà amb l’estació, superant el desnivell corresponent amb una rampa d’accés. Aquest pas amb rampa no estava previst en el planejament inicial, però la pressió de persones i col·lectius com Pedalem la Garriga ha aconseguit que l’ajuntament hagi pogut negociar amb ADIF el bon pas que ara es fa. També hi ha previst eixamplar el túnel existent a doble ull, per als cotxes.

Per altra banda, també han fet una obra incompetent al pas sota la via a l’avinguda 11 de setembre, acabant una rampa amb escales, cosa que fa que el pas continuï essent un obstacle.

El pas a nivell del carrer del Bosc, es suprimeix, sense que ADIF hagi previst pas alternatiu. És un pas molt transitat i, per això, he promogut una recollida de signatures, per reclamar-ne un d’alternatiu, a prop d’aquest indret. La petició ja té bon suport popular, però cal continuar estenent-ho arreu. 

La doble via és una obra molt esperada i volguda per millorar el servei, però s’ha de fer bé, per evitar que sigui un obstacle en la mobilitat interna del nostre poble.

Quim Fornés, cap de llista de La Garriga En Comú Podem

Article anteriorDebat electoral obert al públic al Teatre de la Garriga
Article següent“Som un projecte transversal i engrescador”
Dones i homes d'esquerres d'en Comú, Podem, Esquerra Verda, independents que sumem per la Garriga Verda i Solidària

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.