Companys de viatge

0

El diumenge 28 de maig els ciutadans tindrem la responsabilitat d‘escollir el futurs representants municipals que hauran de dirigir i gestionar els nostres pobles i ciutats els propers 4 anys, en uns moments de molta incertesa degut a la gran inestabilitat del nostre entorn social, econòmic i cultural, i on l’únic segur és que viurem moments de grans canvis que generaran amenaces i oportunitats que caldrà afrontar des de tots els àmbits públics i privats. 

Les entitats formadores i culturals estem convençuts que la millor manera, i potser l’única, és tenir una ciutadania responsable que participi en les decisions públiques i que alhora sigui critica amb les polítiques i decisions que s’adopten des de les diverses administracions públiques. Les  activitats socials que generen fòrums de reflexió oberts, que aporten una formació capacitadora a tots els nivells, que transmeten coneixements i que eviten les fractures socials, van en la línia necessària per tenir una ciutadania responsable amb la gestió pública. Sens dubte aquesta és una tasca titànica però alhora engrescadora per a tota la societat. 

Davant de les properes eleccions haurem de ser capaços d’escollir els nostres representants i en definitiva servidors públics (ciutadans al servei dels ciutadans), als quals, per tant, podrem exigir que siguin també responsables davant de la societat que els ha escollit, com ara les entitats culturals amb polítiques que proposin: 

  • Definir amb les entitats un marc de relacions estable, que generi convenis a mig i llarg termini, de forma que les entitats puguin planificar les seves activitats i recursos humans i tècnics amb una temporalització mínima que garanteixi l’impacte a la societat.
  • Oferir col·laboracions en la difusió dels programes i documents publicitaris, de forma que la ciutadania pugui assabentar-se de les activitats que les entitats van programant.
  • Oferir espais públics on les entitats puguin desenvolupar les seves activitats.
  • Definir un marc de polítiques de subvencions i ajudes transparent, evitant clàusules forassenyades i excessivament exigents tenint en compte la dimensió estructural i capacitat de les entitats que es presenten: aquestes clàusules només aconsegueix paralitzar gran part de les iniciatives que es generen des de la societat civil.

A la Garriga tenim la sort de disposar d’una societat civil molt potent, amb més de 150 entitats de tots tipus i mides, que ens dediquem a fer activitats i difondre coneixement per tenir una ciutadania més culta i responsable. Cal que el futur consistori municipal esdevingui un company de viatge en aquesta tasca que se’ns presenta a tots. 

Ara ens toca als electors garriguencs escollir quina opció política de les que es presenten a les eleccions municipals ens dona més garanties (amb paraules i fets), per esdevenir un veritable company de viatge per a totes les entitats.

Jordi Salayet Garcia, Director de la Fundació Universitària Martí l’Humà

Article anterior“Som un projecte transversal i engrescador”
Article següentAquestes eleccions, omplim les urnes de vots nuls
La teva universitat propera. Formació i acompanyament. Inspirats pels valors de la Unesco, vam néixer l’any 2003 amb l’objectiu d’acostar la Universitat a la societat. Treballem per promoure l’educació i el coneixement; divulgar la cultura; oferir formació i assessorament a mida; impulsar l’economia circular; fer xarxa amb entitats i acompanyar en els processos d’innovació, en la cerca de treball i en la consolidació o creació d’empreses.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.