Xerrada “Bauhaus 1923-2023” a Can Luna de la Garriga

L’EMAD, Escola d’Art i Disseny de la Garriga, organitza la xerrada amb motiu del centenari de l’exposició de l’any 1923 de la Bauhaus a Weimar. Serà dijous 4 de maig, a les 16:30 h, a Can Luna

0

Anirà a càrrec de Roger González, professor d’història i teoria de la imatge de l’EMAD que ens introduirà en els conceptes claus de la Bauhaus que, combinant estètica i tecnologia, va transformar l’arquitectura, l’interiorisme, el disseny i la tipografia i la seva influència continua sent vigent malgrat la seva curta història: del 1919 fins al tancament el 1933 amb l’arribada del partit nazi al poder.

El 1923, a l’exposició de Weimar es van presentar els projectes desenvolupats en els diferents tallers de l’escola seguint els principis del seu manifest fundacional del 2019, com “la forma segueix a la funcionalitat”, “fer un ús intel·ligent dels recursos”, “simplicitat i efectivitat”, “posar èmfasi en la tecnologia” o “desenvolupament constant” que continuen sent claus en la pràctica del disseny gràfic i d’objectes.

És per això que l’EMAD, com a escola d’Art i Disseny, té com a referent la Bauhaus en la seva tasca formativa dels nous i noves professionals del disseny.

Com els del cicle Creació d’Objecte i Moble, COM, forma professionals polivalents amb capacitat d’intervenir en els processos de disseny i construcció d’elements ajustats a les necessitats amb un enfocament innovador. És per això que els continguts del cicle s’actualitzen constantment a la demanda d’empreses, estudis i tallers.

També els cicle de grau mitjà, Assistència al producte gràfic interactiu, APGi, s’aprenen els fonaments del disseny i els recursos gràfics i tecnològics aplicats a dos àmbits del disseny digital: desenvolupament de pàgines web i edició de productes audiovisuals. A més d’aplicació de marca i maquetació editorial.

Els del cicle de grau superior, Gràfica publicitària està orientat a la creació de productes de comunicació gràfica i visual: disseny de marques, elements publicitaris impresos i audiovisuals, productes editorials, packàging i senyalística a partir d’una base sòlida dels fonaments del disseny i de la tipografia.

I el de grau superior, Gràfica interactiva està orientat a la creació de productes de comunicació visual interactiva: disseny d’Apps per a dispositius mòbils, i desenvolupament web, publicacions digitals i edició audiovisual.

EMAD Escola Municipal d’Art i Disseny

Article anteriorComunicat de Solidaritat Catalana per la Independència, de la Garriga
Article següentLa CUP explica la seva experiència política a Navàs, Cardedeu i Torelló
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.