La CUP-la Garriga presenta el seu programa polític: propostes transformadores i reals

Serà la brúixola per als pròxims anys i recull els vuit anys d’experiència de l’organització a l’Ajuntament

0
Presentació del programa electoral 2023-2027 de la CUP La Garriga - Fotografia de Ramon Ferrandis

La CUP de la Garriga hem presentat la tarda de divendres passat al local de campanya (C. Banys 7) el programa polític per al mandat 2023-2027. Hi han participat l’actual regidor, Pep Tarradas, el cap de llista per a les eleccions del 28 de maig, Francesc Boixader i la número dos a la mateixa llista, Marta Folch

El programa de la CUP-la Garriga serà la brúixola de l’acció política de l’organització durant els pròxims anys. És una proposta d’esquerres i independentista, amb una vocació realment transformadora per al municipi i executable, que suma l’experiència dels darrers vuit anys de la CUP a l’ajuntament. 

Podeu consultar el programa aquí

Aquestes són les propostes més destacades: 

  • Construcció d’una nova piscina municipal exterior, de gestió pública i que doni resposta a les necessitats reals del poble i, alhora, que permeti fer front a les noves onades de calor fruit de l’emergència climàtica. 
  • Adaptar les infraestructures de Can Luna i dotar l’espai dels recursos tècnics i econòmics necessaris perquè esdevingui un centre de referència del sector cultural, el teixit associatiu i les entitats de cultura popular del poble. 
  • Impulsar una campanya de dignificació de la mort per tal d’aconseguir uns serveis funeraris públics, que garanteixin un enterrament digne, laic i a preus assequibles; construint un tanatori, adaptant un espai per a cerimònies laiques i la possibilitat de crear una associació funerària. 
  • Crear l’Oficina Local d’Habitatge i dotar-la dels recursos necessaris, dissenyarem el Pla Local d’Habitatge i destinarem, almenys, 1.000.000 de recursos propis a l’adquisició de patrimoni per a habitatge públic
  • Impulsar una nova Ordenança Municipal sobre la Tinença, el Benestar i la Protecció dels Animals.
  • Actualitzar i executar el Pla de Mobilitat de la Garriga, prioritzant els vianants i els ciclistes, millorant l’arbrat dels carrers i reduint les emissions de gasos contaminants.
  • Impulsar accions del projecte Arrela’t, d’impuls del sector agrari local, redactar i executar el nou PAESC (Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima) i millorar el servei de recollida porta a porta. 
  • Crear un espai de recursos feministes on s’ubicarà el personal tècnic i convertir-lo en un espai de referència. 
  • Treballar per a la remunicipalització i millora del servei d’aigua potable, el de l’escola bressol de les Caliues, el de neteja de les instal·lacions municipals i el de neteja viària.
  • Impulsar un pacte local per la defensa i impuls de la llengua catalana.

CUP La Garriga

Article anteriorLa CUP-la Garriga organitza un acte per parlar sobre la gestió pública de l’aigua
Article següentComunicat de Solidaritat Catalana per la Independència, de la Garriga
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.