La baixada de la Marededéu es consolida

El proper cap de setmana del 15 i 16 d’abril tindrà lloc l’aplec dels garriguencs a Puiggraciós

0

Organitzat tradicionalment per l’Agrupació Sardanista, el Centre Excursionista, la parròquia de Sant Esteve i amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Garriga, arriba de nou reforçat amb la suma de noves activitats i la col·laboració de moltes entitats. És el cas de Grallarriga, el grup de Gitanes, La Garriga Balla i el Front diabòlic, que se sumen a fer més gran l’aplec.  

Dissabte 15 a la tarda, tots els garriguencs que vulguin, podran anar a cercar la imatge al Santuari que custodien les monges benedictines. Per això, l’organització convida tothom a pujar a Puiggraciós per baixar-la de nit a la Garriga. Un cop la imatge arribi a la Doma, després de molts anys que no s’hagi fet, les campanes de la Doma i de la parròquia repicaran alhora per avisar la població de l’arribada de la imatge i donar-li sonorament la benvinguda. A la Doma, els grups de cultura popular esperaran als romeus que hauran baixat la imatge i conjuntament s’iniciarà un seguici festiu fins a l’església. Un cop la imatge entri a la parròquia, es farà en honor a al Mare de Déu el ball de l’homenatge a càrrec de La Garriga balla. Seguidament començarà la vetlla religiosa on Grallarriga interpretarà un toc d’ofertori a la Verge.

La imatge romandrà tota la nit a la parròquia fins a les 8 del matí de diumenge, que es tornarà a pujar al Santuari a peu. Un cop a Puiggraciós, tindrà lloc el tradicional aplec amb la celebració de la Missa on es renovarà el Vot de poble i seguidament la ballada de sardanes amb la cobla Maricel, que també participarà a la Missa acompanyant-la musicalment.

En arribar al Santuari i fins que comenci la missa, els infants podran repicar la campana del santuari i també es podrà visitar la capella on la tradició diu que va ser trobada la imatge. L’aplec continuarà amb un piscolabis i una arrossada de germanor per a unes 200 persones. Després del dinar, tindrà lloc una quina popular i un taller de danses.

Enguany, la celebració de l’aplec s’ha avançat una setmana perquè el quart diumenge d’abril, dia tradicional de l’aplec, coincidia amb la Festivitat de Sant Jordi. En cas de pluja, el dinar i les danses es duran a terme a Can Luna. Els tiquets pel dinar, al preu de 15 euros es poden adquirir a Can Valldeoriola, El Rebost del Pou calent i la parròquia fins el 13 d’abril.

Comissió de l’Aplec dels Garriguencs a Puiggraciós

Article anteriorTorna el Pack Màgic per a la canalla al Cine Alhambra
Article següent‘On the road’, 4a Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania a Can Luna
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.