Torna el Pack Màgic per a la canalla al Cine Alhambra

0

Les històries que conformen el programa de curtmetratges L’illa dels ocells són una invitació a conversar amb la natura des de la mirada curiosa de tres nenes que senten l’impuls de desafiar les seves pors per acostar-se a allò desconegut i aprendre. Per fer-ho, hauran d’endinsar-se en els entorns naturals que les envolten: una illa plena d’ocells, un jardí comunitari i un bosc.

L’illa dels ocells coneixem l’Eli, una nena de deu anys amb una imaginació desbordant a qui li encanten els ocells; a La Susi al jardí, la protagonista descobreix un jardí misteriós on hi viu algú que li desperta por i curiositat a la vegada; a Fet i amagar, mentre un grup d’infants juguen, una nena s’endinsa al bosc i va a parar a un lloc molt i molt llunyà.

Totes tres són protagonistes de narracions amb sensibilitats estètiques diverses fruit d’un treball tècnic de gran valor artístic i d’un tractament sonor molt proper al documental que ens convida a submergir-nos en els espais on es desenvolupa l’acció. Els ritmes s’acompassen, es dona temps i espai a la contemplació, fent-nos conscients de la fràgil riquesa de la natura. El diàleg harmoniós que s’estableix entre tots tres films arriba al públic apel·lant a la seva sensitivitat i fent que l’experiència cinematogràfica sigui molt inspiradora.

L’Illa dels ocells és un conjunt de 3 curtmetratges plens d’originalitat i sensibilitat plàstica de la animació europea:

La Susi al Jardí (Zuza v zahradách) de Lucie Sunková  – República Txeca

Fet i amagar (Odakint) de Judit Orosz – Hongria

L’illa dels ocells (Drôles d’oiseaux) de Charlie Belin – França

Els primers caps de setmana d’estrena de L’illa dels ocells, una sèrie de cinemes catalans acolliran un espectacle participatiu conduït per l’equip del Kinosaure en el qual es convidarà a la il·lustradora Marta Castro a dibuixar en directe durant la projecció de la pel·lícula per endinsar-nos en la sensibilitat dels universos visuals dels tres films. El proper diumenge 19 de març, a les 11 h, serà el torn del Cine Alhambra de la Garriga.

L’illa dels ocells forma part de la sèrie de tres programes de curtmetratges que va inaugurar La barca del vent. Cada un d’ells inclou un migmetratge protagonitzat per una nena d’edat prepúber, i conformen una trilogia d’històries iniciàtiques d’heroïnes contemporànies que arriben a les nostres pantalles al llarg de 2022 i 2023.

Diumenge 19 de març, a les 11 h, al Cine Alhambra

Pack Màgic

Article anteriorEl documental ‘La Garriga en temps de pandèmia’ s’estrenarà aquest divendres a l’Alhambra
Article següentLa baixada de la Marededéu es consolida
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.