El documental ‘La Garriga en temps de pandèmia’ s’estrenarà aquest divendres a l’Alhambra

L'obra documental de Joan Giralt i Ramon Ferrandis veurà la llum el proper divendres 17 de març al Cine Alhambra, amb entrada gratuïta

0

Tot just fa tres anys, concretament el 14 de març de 2020, el país es va sacsejar amb la declaració de l’estat d’alarma sanitària: s’havia d’intentar controlar per tots els mitjans la Covid-19, ja en forma de pandèmia mundial, de manera que el govern de l’Estat espanyol per fi imposava un confinament generalitzat que des de la Generalitat de Catalunya ja es demanava per boca del seu aleshores MHP, Quim Torra i Pla.

A la Garriga, com arreu, l’estampa era apocalíptica: carrers buits, activitat econòmica paral·litzada i por i neguit entre la ciutadania. En aquest context, el fotoperiodista Ramon Ferrandis i el documentalista Joan Giralt van decidir enregistrar en vídeo i fotografia tot allò que suposava aquest nou paradigma i l’estranya quotidianitat que, de cop, es va imposar en forma de “distància, mans i mascareta”.

De resultes d’aquella ingent feina periodística, i ara amb la perspectiva i la prudencial distància del temps, veurà la llum “La Garriga en temps de pandèmia”, un documental de 70 minuts completat amb entrevistes als protagonistes d’aquells dies i apartats especials sobre l’Asil Hospital i l’Hospital General de Granollers i els efectes que van assotar l’economia local.

Podrem conèixer el testimoni dels representants polítics del moment, dels garriguencs que van impulsar xarxes ciutadanes per ajudar la gent gran o fabricar mascaretes, de personal mèdic i sanitari, bombers, propietaris de negocis i veïns a títol personal; també reviurem com l’exèrcit espanyol va netejar el centre d’Autisme la Garriga, la Diada de Sant Jordi en ple confinament o l’arribada de les primeres vacunes a l’Asil Hospital.

“La Garriga en temps de pandèmia”, que es podrà veure divendres 17 a les 21 h al Cinema Alhambra de la Garriga amb entrada lliure, és una coproducció de Vallès Oriental Televisió (VOTV) i de l’Ajuntament de la Garriga. El guió de les entrevistes del documental ha estat responsabilitat de Jordi Roig, la postproducció sonora de Joan Ligròs, el treball d’edició de Prisma Films, amb Xavi Garriga i Cesc Baños, i el grafisme de Susanna Van Roessel.

Article anteriorParelles artístiques i artesania contemporània a l’EMAD
Article següentTorna el Pack Màgic per a la canalla al Cine Alhambra
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.