‘Garrigarencs’, l’exposició de retrats dibuixats per Pere Iglesias

0

El proper divendres 10 de març, a les 19 hores, s’inaugura a la Fundació Maurí de la Garriga una exposició d’una trentena de dibuixos realitzats pel dibuixant local Pere Iglesias Espinasa. Tots els retrats corresponen a persones de la Garriga, d’edats i perfils diversos –alguns ja traspassats– que Pere Iglesias ha anat dibuixant els darrers anys a partir de fotografies realitzades per ell mateix. Aquestes persones han estat i són figures clau de la vida social, cultural, política i associativa local.

L’exposició pren el nom de ‘Garrigarencs’ en motiu d’un article de Víctor Rodríguez Iñigo, publicat a La Garriga Digital.cat el novembre de 2022, on batejava amb el nom de ‘garrigarencs’ aquelles persones que especialment han treballat pel poble, i que tot garrigant, han fet que el poble sigui el que és avui dia, motiu pel qual Pere Iglesias va veure un nom escaient per a l’exposició.

L’exposició romandrà oberta fins al 26 de març i es podrà visitar els dimarts de 16 a 19 h; dissabtes, de 17:30 a 19:30 h; i diumenges, d’11 a 13 h.


Sobre l’autor. Pere Iglesias Espinasa (la Garriga, 1946) és tècnic tèxtil i pintor de professió. Va estudiar a la Universitat Industrial de Barcelona, a l’Agrupació d’Aquarel·listes de Barcelona, a l’Escola Municipal d’Art de Vic i a l’Escola Municipal d’Art de la Garriga. També ha estat membre de la direcció del Gremi de Pintors de Barcelona. 

Ha estat involucrat en diverses entitats culturals locals com la Comissió de cultura i festes de l’Ajuntament i la Comissió de Corpus (1968-2006). Ha estat també impulsor de l’Escola Municipal d’Art de la Garriga, va treballar per recuperar la Colla de Geganters local i ha estat impulsor del concurs de Cartells de Corpus i de la participació de les escoles a les catifes florals. En el camp esportiu ha estat jugador d’Hanbol a la Mercè (Barcelona), al Club BM La Garriga, al BM Cide (Mallorca) i al BM Granollers.


La Fundació Maurí de la Garriga fou creada per voluntat testamentària de l’historiador i notari garriguenc Josep Maurí i Serra (1912-1967), fill il·lustre de la Garriga. Des de 1969 la Fundació, de caràcter privat gestionada per un Patronat que en té cura, ha realitzat una tasca ingent i constant de promoció de la cultura, defensa del patrimoni i de conservació del propi museu. La Fundació disposa d’un important llegat artístic i arqueològic, una biblioteca de més de 5.000 llibres i conserva el Cadirat gòtic de la Catedral de Girona. Aquest 2019 la Fundació Maurí celebra els 50è aniversari de la seva creació amb l’organització de diferents actes.


Fundació Maurí

Article anteriorConcert de romanços de l’Europa oriental i occidental: ¿Dólos mis amores?
Article següentJornada político-festiva en forma de calçotada antifeixista
El Museu Biblioteca Fundació Maurí, situat al carrer de Cardedeu de la Garriga, recull el llegat testamentari de l'il·lustre notari i historiador local Josep Maurí i Serra, fill predilecte de la població. Ubicada en la que fou la seva casa natal, la Fundació mostra, a més d'una important selecció de materials arqueològics, importants col·leccions de pintura i escultura, un arxiu fotogràfic de 70.000 imatges de la Garriga, 2.000 fotografies en clixé de vidre, així com l'arxiu històric de la Garriga i una biblioteca especialitzada en història, amb 6.000 volums. A l'últim pis de la Fundació, s'hi pot trobar l'antic cadirat gòtic de la Catedral de Girona. (Viquipèdia).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.