De nou, el producte estrella de la Garriga omplirà carrers i places en una de les cites més esperades de l’any, on enguany repetiran espais com la Buti Aula –per tastets diversos de cervesa, vi, embotit o formatge–, el Buti Kids –per a activitats infantils– i el Buti Tast –el gran espai gastronòmic de la plaça de l’Església.
A tot això, s’hi sumaran les rutes organitzades pel Centre de Visitants, tasts i activitats dels cansaladers locals (com ara la cuina de la botifarra termal o un taller d’elaboració de botifarres) i la participació d’entitats del sector de l’alimentació arrelades al territori com l’Associació Agrària la Garriga, Agromosaic, Girona Excel·lent o Gremicarn.
Com ja ve sent tradició, a més, durant els dies de la Fira, una gran part del sector de la restauració de la Garriga oferirà plats especials elaborats amb botifarra garriguenca.
El tret de sortida es donarà, tanmateix, el divendres dia 3 de març al vespre amb una xerrada inaugural titulada “Temps de matances: cròniques amb veu de dona”, repassant el paper d’aquesta en l’alimentació dels entorns rurals; seguidament, veurà la llum l’exposició “Dones del Montseny, espais viscuts”, de la mà del Museu Etnològic del Montseny, La Gabella. Tot plegat, lligant la proximitat del Dia de les Dones i la Fira de la Botifarra d’enguany.
Tota la informació es pot consultar al nou web www.firadelabotifarra.cat.