Fem Pastorets recupera la màgia del conte de Nadal a la Garriga

Durant els últims mesos l’associació Fem Pastorets de la Garriga ha estat treballant en un espectacle trencador que recupera la normalitat després de dos anys marcats per la pandèmia

0

L’associació Fem Pastorets torna a programar aquestes festes una nova edició de l’espectacle dels Pastorets al Teatre de la Garriga, el Patronat. L’entitat porta treballant des del mes de juny per adaptar la representació nadalenca. A diferència dels últims dos anys, enguany s’ha pogut assajar i preparar l’obra sense restriccions per la pandèmia, una situació que ha permès viure amb més normalitat tot el procés.

El text torna a ser una adaptació de Els Pastorets, o l’Adveniment de l’Infant Jesús de Josep Maria Folch i Torres, que porta per títol Els Pastorets. Una història d’amor. Un guió dels directors Joan Monells i Lluís Pérez, que repeteixen al capdavant de l’espectacle per cinquè any consecutiu. 

El 2020 es va fer l’espectacle amb només 13 persones a l’escenari i la resta del repartiment apareixent a les diferents projeccions que es van enregistrar els mesos previs. El 2021 es va recuperar la presència de tots els actors i actrius a l’escenari, però amb grups reduïts i moltes restriccions. I de cara aquestes festes s’ha preparat un espectacle com sempre s’havia fet, fins Nadal del 2019. Per aquesta raó, els espectadors i tot el repartiment es tornaran a moure per tot el Patronat amb plena llibertat. Tots els equips de l’entitat han fet un gran esforç per portar dalt de l’escenari els Pastorets. Un grup de persones que, de manera desinteressada, han destinat moltes hores durant els últims mesos per un espectacle diferent i sorprenent per l’espectador. 

El president de l’associació Fem Pastorets, Jordi Roig, explica alguns dels secrets:

Si els últims anys havíem viscut sempre amb el neguit que ens generava la pandèmia i la incògnita d’arribar a Nadal amb opcions d’actuar, aquest any hem pogut viure amb més tranquil·litat. I, com ja ens agrada, hem apostat per un espectacle que manté tradició i innovació a parts iguals. I no seria possible sense l’ajuda de tots els equips. Fem Pastorets és una gran família que destinem tres mesos de l’any a preparar l’espectacle i es converteix en una experiència on volem fer partícip a tothom. I els dies de Nadal, Sant Esteve i ben passat Reis són els resultat de tot aquest esforç.

El guió torna a combinar la tradició i la innovació. Per aquesta raó, els Pastorets busquen convertir-se en un espai d’humor per gaudir-lo en família. Aquest any la festa comença la nit de Nadal del 1981. En Lluquet i en Rovelló juguen amb el trapella del seu avi per tota la casa mentre la iaia mira tranquil·lament el Filiprim. Arriben els seus cosins, la Berta i en Pol, per anar a la missa del gall tots plegats. Però, abans d’anar-hi, la iaia els explica el conte d’Els Pastorets. Una història sobre el bé i el mal. Una història de cobdícia, de venjança… però, sobretot, una història d’amor. Una història d’un amor impossible que ens emocionarà i sorprendrà.

En total, uns vuitanta actors apareixeran dalt de l’escenari, als quals cal sumar-hi tots els col·laboradors de l’espectacle, fins a superar la xifra de 120 persones. L’equip d’escenografia, capitanejat per en Francesc Garcia, presenta una escenografia que s’ha treballat durant els últims mesos. Enguany es tracta d’un disseny que farà que els actors apareguin des de diferents alçades. Al mateix temps, l’entitat ha apostat per la recuperació d’alguns dels temes clàssics de l’entitat, que va composar fa més de 10 anys Joan Figueras. L’orquestra de Fem Pastorets, dirigida per Oriol Garcia, tornarà a ser l’encarregada d’acompanyar les diferents escenes de l’espectacle perquè no falti la música en directe.

Els directors, Joan Monells i Lluís Pérez, expliquen com comencen a plantejar l’espectacle durant l’estiu:

El primer dia que ens vam trobar vam demanar cafè amb gel i entre els dos, a poc a poc, vam anar teixint la trama d’aquest any fusionant les idees que cadascú portava per separat. El viatge comença aquí. Des de llavors hem presentat el projecte a la junta, hem escrit l’adaptació del guió, s’ha fet la correcció d’estil i, després, l’hem presentat als equips, aquests grans equips imprescindibles i sense els quals no es podria fer pastorets: escenografia, attrezzo, regidoria, vestuari, maquillatge, perruqueria… Després ve el setembre amb el càsting: cares conegudes que segueixen amb il·lusió i de ben segur que tindrem noves incorporacions. Ajustem el guió a la quantitat de gent que s’hi hagi apuntat i, quan arriba l’octubre, iniciem els assajos. I com cada any, a mitjan octubre algú ens pregunta “Ja esteu amb Pastorets? Però si encara falta molt per Nadal!” i nosaltres diem “Els estem preparant des de l’estiu!”.

L’espectacle dels Pastorets de la Garriga compta amb un total de 4 representacions: 25 i 26 de desembre a les 19 h, 7 de gener a les 19 h i 8 de gener a les 18 h. Les entrades es poden comprar a través del web www.teatrelagarriga.cat

Fem Pastorets

Article anterior“Una Garriga millor és del tot necessària, apostem per un model de política que escolti i treballi per a tothom”
Article següentComunicat d’El Brou del Mestre sobre Cap d’any 2022
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.