Comunicat d’El Brou del Mestre sobre Cap d’any 2022

0

Des de l’entitat cultural El Brou del Mestre, a causa de la decisió de l’Ajuntament de la Garriga de no assumir ni gestionar una activitat festiva en condicions per Cap d’Any, ens veiem obligats a treure a la llum la gestió per part del nostre consistori en relació amb aquest tema.

En primer lloc, donar a conèixer que el primer plantejament per a aquest festiu per part de l’Ajuntament era un concert A L’AIRE LLIURE la nit del 31 de desembre fins a les 2 o 3 de la matinada.

Arran d’aquest fet, els encarregats de la música van ser els que van posar-se en contacte amb nosaltres proposant-nos fer el concert a Can Luna, ja que aquesta proposta inicial no és adient, tant per climatologia com per la franja horària en què es fa.

En vistes de les limitacions logístiques de Can Luna i posteriorment a què l’Ajuntament ens comuniqués la seva intenció de cobrar-nos un lloguer pel local, El Brou del Mestre va suggerir-los que, com tots els anys anteriors a la pandèmia, es realitzés el concert al pavelló municipal. La seva resposta va ser que des de l’entitat havíem de preparar un pressupost de la festa i repartir unes despeses que cap entitat podria assolir. El principal problema d’aquest plantejament és que els concerts s’han de notificar amb un mes d’antelació als Mossos d’Esquadra i, en el nostre cas, se’ns exigia una inversió econòmica i de personal que com a entitat no podem assumir amb tan poc temps de marge. El Brou del Mestre no som una productora i els integrants no només es dediquen a això, ens és inviable assumir la càrrega logística i econòmica que comporta un concert d’aquestes dimensions en menys d’un mes.

Considerem que els costos haurien de córrer a càrrec únic de l’ajuntament tenint en compte que es tracta d’una festa popular; al cap i a la fi, Cap d’Any és una festa que el poble espera, en què la gent no vol agafar el cotxe i prefereix anar-hi caminant, opció que només està disponible en el cas de fer concert. Considerem que és una festa que s’ha de fer, que fa més de 15 anys que s’organitza i que el poble vol que es faci, igual que ningú posa en dubte que es faci o no Festa Major.

Finalment, l’Ajuntament ha decidit optar pel pla original de realitzar un concert a l’aire lliure amb música ambient de 23 h fins 2:30 h del matí, activitat que no només ens sembla més que insuficient, tant per horaris com per condicions climàtiques, sinó que a més han decidit no comptar amb les entitats del poble i oferir la possibilitat de fer el servei de barra només als bars de la zona.

Un cop recuperada la normalitat, com a entitats del poble ens sap greu i ens entristeix profundament que després de dos anys sense festa de Cap d’Any, l’Ajuntament hagi decidit no dur a terme res en condicions i hagi optat per organitzar una activitat a última hora simplement per penjar-se la medalla d’oferir aquesta opció al poble, fent així que la majoria del jovent es desplaci a altres municipis i afegint riscs innecessaris a la nit.

Bon Nadal i Feliç Any Nou!

El Brou del Mestre

Article anteriorFem Pastorets recupera la màgia del conte de Nadal a la Garriga
Article següentOrdre del dia del Ple municipal de desembre de 2022
Entitat ludico-etílica de joventuts que es mouen per la Garriga. Amb intenció de crear "public intoxication" acompanyat de música i "performances" vàries. Salut i molta festa!!!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.