La negativa de Junts per la Garriga al pressupost municipal de 2023

0

El passat 30 de novembre, va tenir lloc el Ple municipal per aprovar el pressupost 2023. Uns pressupostos que, enguany, tancaran aquesta legislatura i obriran la següent, tenint en compte que el maig de l’any que ve hi ha les eleccions municipals.

Aprofitant que són els darrers pressupostos d’aquesta legislatura, des de Junts creiem que és important fer un breu repàs de quina ha estat la gestió econòmica del govern Castellà-Pubill al capdavant de l’Ajuntament.

Tots sabem que el finançament local és deficitari i que cal garantir majors ingressos. Però lluny de buscar oportunitats per la Garriga ens hem trobat un govern que l’única capacitat que ha tingut per generar ingressos ha estat a costa de la butxaca dels garriguencs, incrementant la pressió fiscal (per tant, apujant els impostos), malvenent patrimoni municipal i demanant nous préstecs, fent créixer l’endeutament any rere any: (han incrementat el deute gairebé el 200% respecte del 2019).

Aquest és un govern que tampoc executa el pressupost vigent, quan un pressupost és un contracte amb el poble de la Garriga que des de Junts creiem que s’ha de complir. 

Durant tota la legislatura, des de Junts hem fet propostes al pressupost municipal per millorar les polítiques socials i inversions, que malauradament el govern municipal mai ha atès. Ens trobem novament davant uns números que no s’ajusten a la realitat ni a les necessitats de la Garriga, i per aquest motiu en fem una esmena a la totalitat i hi hem votat en contra.

El govern actual ha tornat a fer una proposta d’ingressos que saben que difícilment assoliran, i això tots els grups municipals ja els ho vam assenyalar al Ple.

També volem posar de manifest la poca capacitat d’aquest govern per generar nous ingressos. Fa uns dies un article a El 9 Nou ens recordava que els ajuntaments del Vallès Oriental rebran uns 11M d’euros en ajudes dels Fons Next Generation. Llegint aquesta notícia veiem que consistoris semblants al nostre, com el de Cardedeu, tenen assignats uns 200.000 euros; o Montmeló, amb més de 100.000 euros; o Parets, amb uns 60.000 euros assignats. I en canvi, la Garriga només té assignats 1.700 euros… novament una oportunitat perduda.

I com dèiem al principi, som al final de la legislatura, des de Junts creiem que aquesta hauria d’haver estat la legislatura de la construcció d’un nou tanatori per la Garriga, de la construcció d’habitatges socials de lloguer, d’acabar el pla d’accessibilitat de via pública que vam engegar la legislatura passada, la de la implementació d’un nou model d’abastament d’aigua que permetés una gestió més eficient d’aquest bé tant preuat o la de la renovació i millora dels polígons del nostre poble, perquè no hi pot haver progrés social sense progrés empresarial. I res d’això s’ha dut a terme.

Des de Junts creiem que la gestió econòmica del municipi ha de ser rigorosa i transparent, que permeti el desenvolupament del poble. Que engegui projectes de futur per les noves generacions. Que ajudi les empreses i els comerços a créixer i millorar les seves condicions. Que tingui un accent social i una mirada paritària. Que estigui al costat de la cultura, l’esport i la societat civil organitzada. Que avanci cap a la sostenibilitat i que adopti mesures urgents per a combatre el canvi climàtic. 

Aquestes són algunes de les nostres propostes, i aquest és i seguirà sent el nostre compromís amb la Garriga.

Junts per la Garriga

Article anteriorEl PSC de la Garriga crea un Calendari d’Advent per posar en valor els aspectes més positius del municipi
Article següentPresentació del llibre ‘Cuixà, exili i refugi’ de Jordi Tomàs
Treballem pel nostre poble. #LlibertatPresosPoliticsiExiliats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.