ERC la Garriga prepara el programa electoral

L’entorn proper es reuneix per debatre propostes

0

El grup de suport d’ERC la Garriga ha iniciat el procés d’aportació d’idees per al programa electoral de les eleccions municipals del maig vinent. Una trentena de persones es va reunir aquest dissabte 26 de novembre a Can Luna per debatre les propostes dins dels eixos estratègics del projecte pel mandat 2023-2027.

L’alcaldessa de la Garriga, Dolors Castellà, i els altres cinc regidors del grup republicà van posar les bases de la trobada a partir de l’experiència a l’equip de govern. “Després de tres anys, coneixem molt què es pot fer per millorar la vida de la gent de la Garriga i també què és fer volar coloms”, va avançar Lluís Marco, primer tinent d’alcalde.

Els assistents, procedents de tots els barris del poble, i en representació de diferents grups d’edat i interessos, van treballar per taules temàtiques amb els membres del Govern. Es va analitzar l’estat de compliment del programa electoral del 2019 i Dolors Castellà va fer un repàs sintètic dels tres primers anys d’alcaldia republicana, i va insistir en la voluntat transformadora de l’equip de govern: “Malgrat que ens vàrem trobar una situació financera que no permetia fer pràcticament res, malgrat la covid i les adversitats climàtiques… no ens hem limitat a tirar pilotes endavant: som els que hem desclassificat la construcció de cases i pisos a les zones boscoses; hem estat valents i no hem ajornat la recollida de residus porta a porta; hem pacificat alguns carrers del centre; hem posat en marxa el parc ludicoesportiu de Can Terrers perquè la gent pugui practicar esport de forma espontània i gratuïta i tenir un lloc on esbargir-se, sense ser de cap club ni necessitat de federar-se; som els que hem impulsat el Pla Urbanístic; som els que hem anat als barris a fer trobades veïnals; som les que hem implantat la tarificació progressiva als serveis municipals”. Per Castellà, transformar és canviar per millorar.

Poble connectat i acollidor

A partir d’aquestes premisses, les taules de treball van recollir diverses propostes dels assistents, dins dels eixos programàtics el projecte republicà per la Garriga: “Un poble connectat, equilibrat territorialment i energèticament sostenible; un poble dinàmic, cohesionat i acollidor, especialment per als joves; i un poble que impulsi encara més la cultura i l’activitat esportiva”. 

El procés de debat programàtic s’allargarà fins el març de 2023, en què es redactarà definitivament el programa electoral de les eleccions del 28 de maig del 2023.

ERC La Garriga

Article anteriorLa Garriga és dissabte
Article següentOrdre del dia del Ple municipal de novembre de 2022

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.