Xerrada-concert ‘La viola de roda, 1000 anys d’història’

0

El proper divendres 25 de novembre, a les 19 hores, la Fundació Maurí de la Garriga acollirà la xerrada-concert que, sota el títol ‘La viola de roda, 1000 anys d’història’, oferiran els membres de l’Associació de Violes de Roda de Catalunya.

Concretament, la vetllada serà conduïda per Joan Muñoz Anglada i Rafael Tudela Miñarro, que faran una presentació de les singularitats d’aquest instrument i un breu concert en directe amb diferents violes de roda. 

L’acte acabarà amb la visita a la capella de la Fundació, que hostatja el respatller del cadirat gòtic de la Catedral de Girona, obra magna del gòtic català en fusta. 

La singularitat i escaiença de l’acte ve justificada perquè un dels àngels músics del cadirat toca una viola de roda, essent una de les representacions més antigues d’aquest instrument al nostre país.


La Fundació Maurí de la Garriga fou creada per voluntat testamentària de l’historiador i notari garriguenc Josep Maurí i Serra (1912-1967), fill il·lustre de la Garriga. Des de 1969 la Fundació, de caràcter privat gestionada per un Patronat que en té cura, ha realitzat una tasca ingent i constant de promoció de la cultura, defensa del patrimoni i de conservació del propi museu. La Fundació disposa d’un important llegat artístic i arqueològic, una biblioteca de més de 5.000 llibres i conserva el Cadirat gòtic de la Catedral de Girona. Aquest 2019 la Fundació Maurí celebra els 50è aniversari de la seva creació amb l’organització de diferents actes.


Fundació Maurí

Article anteriorDavid Vossen, alumne de COM, premiat en els XI Premis Jordi Pujiula del PEHOC
Article següentLa Garriga és dissabte
El Museu Biblioteca Fundació Maurí, situat al carrer de Cardedeu de la Garriga, recull el llegat testamentari de l'il·lustre notari i historiador local Josep Maurí i Serra, fill predilecte de la població. Ubicada en la que fou la seva casa natal, la Fundació mostra, a més d'una important selecció de materials arqueològics, importants col·leccions de pintura i escultura, un arxiu fotogràfic de 70.000 imatges de la Garriga, 2.000 fotografies en clixé de vidre, així com l'arxiu històric de la Garriga i una biblioteca especialitzada en història, amb 6.000 volums. A l'últim pis de la Fundació, s'hi pot trobar l'antic cadirat gòtic de la Catedral de Girona. (Viquipèdia).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.