Marta Rovira: “Les dones d’ERC som aquí per decidir quin és el nostre destí”

Durant la jornada celebrada a la Garriga, que ha comptat amb la participació de 200 dones republicanes, Raquel Sans ha recordat que el repte és construir les temàtiques i les polítiques amb mirada feminista, ja sigui tant dintre del partit com al Govern

0
Foto conjunta de la trobada, un cop acabada. MARC PUIG.

Esquerra Republicana ha celebrat aquest dissabte, 12 de novembre, el plenari de l’Assemblea Nacional de Dones d’Esquerra Republicana al municipi vallesà de La Garriga, en una trobada que ha agrupat prop de dues-centes dones militants del partit.

La secretària general dels republicans, Marta Rovira, s’ha adreçat a l’Assemblea telemàticament des de Ginebra amb un to contundent: “Les dones d’Esquerra Republicana som aquí avui per decidir quin és el nostre destí, per exercir tot allò que faci falta perquè totes les dones del nostre país no vinguin predeterminades, que la societat no ens imposi allò que s’espera que hem de fer o ser”. En acabar, totes les assistents han volgut retre-li homenatge amb un fort aplaudiment.

Posteriorment, la vicesecretària de Feminismes i Drets LGTBI i diputada al Parlament de Catalunya, Raquel Sans, ha recordat que “Esquerra Republicana és un partit que s’està feminitzant. Ara el repte és el de la qualitat, el de construir les temàtiques i les polítiques amb mirada feminista, ja sigui tant dintre l’organització com al govern de la Generalitat o les cambres parlamentàries”. En acabar, Sans ha donat pas a l’alcaldessa del municipi amfitrió, Dolors Castellà, que ha donat la benvinguda a totes les assistents afirmant que “el nostre desig compartit ha de ser poder tenir una vida on poder sembrar quelcom productiu per aquelles dones que ens precediran, i això és una gran responsabilitat que tenim en aquest pressupòsit republicà i feminista que representem”.

Un cop acabades les intervencions inicials, ha estat el torn d’una taula rodona conduïda per Raquel Sans, on hi han participat activistes a favor dels drets de les dones en diferents àmbits i llocs del món com la militant en contra de la mutilació genital femenina a l’Àfrica, Bombo, l’activista en contra de la prohibició de l’avortament a Andorra, Vanessa Mendoza, i una dona iraniana, activista contrària a l’obligatorietat de dur el vel al seu país. En acabar, la que va ser la primera diputada per Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya després de la restauració de la democràcia a l’Estat espanyol, Carme Porta, també s’ha adreçat breument i per videoconferència al conjunt de l’assemblea, on ha reivindicat la figura de la primera alcaldessa republicana, Nativitat Yarza: “Era una lluitadora antifeixista, feminista i compromesa amb la transformació. Ens emmirallem en ella, no només perquè va ser alcaldessa, sinó per tot el que representa i pel seu compromís amb la transformació social”.

La secretària general adjunta i portaveu del partit, Marta Vilalta; Raquel Sans, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; i la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, han aprofitat la jornada per retre homenatge a totes les alcaldesses d’Esquerra Republicana que, en aquesta última legislatura, han patit una moció de censura al seu Ajuntament i per això els hi han fet entrega d’un penjoll commemoratiu.

Article anteriorRebel·lió Nadalenca al Teatre de la Garriga
Article següentDolors Feliu, Vicent Partal i Josep M. Vilajosana visiten la Garriga en el marc de la Conferència Nacional de l’ANC

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.