‘Ànima de sal’, la darrera novel·la de Jordi Sedó

0

Viena Edicions ens ha posat a la mà una nova novel·la de Jordi Sedó, Ànima de sal, que ens explica la història d’un senzill pescador francès que, fugint de la guerra imminent que amenaça el seu país, deixa la família i la seva terra i marxa al continent americà, on viurà tot un seguit d’experiències que l’aniran fent evolucionar personalment.

Amb l’habilitat expressiva a què ens té acostumats, Jordi Sedó tracta diversos temes a Ànima de sal. El més important, la guerra, que és el que genera tota la trama argumental, per bé que els actes bèl·lics gairebé mai es presenten en primer pla. La guerra tan sols és el rerefons de la història, però hi té una importància cabdal perquè els personatges, els fets, les actituds, tot està impregnat del conflicte que sacseja Europa. En canvi aquest no és l’objecte de la narració.

No obstant això, es podria dir que la novel·la vol ser una mena d’al·legat contra la guerra i contra l’esperit militar, però també és cert que l’autor deixa espai a altres temes, com ara l’amor, la pèrdua, la soledat, el desarrelament, la malaltia, l’amistat i les sempre difícils relacions entre pares i fills.

Tacada, en alguns episodis, de cert misteri, l’autor, en aquestes ocasions, juga amb l’ambigüitat i deixa que sigui el lector qui decideixi què succeeix exactament en determinats moments de la història. Es podria dir que, d’alguna manera, el convida a prendre part activa en la narració, que malgrat això no se li escapa mai de les mans.

Ànima de sal és un llibre de lectura fàcil i amena. Són a la vora de dues-centes pàgines escrites amb una prosa àgil i senzilla, de la qual cal destacar les delicioses descripcions de llocs i ambients que ens regala Sedó, que són un veritable plaer de llegir i que contribueixen, de manera extraordinàriament eficient, a situar el lector, en tot moment, just al lloc on es produeix l’escena i amb l’ànim que més s’adequa a la situació.

L’historiador Joan Garriga i el mateix autor presentaran el llibre, a la Garriga, el proper dia 16 de novembre, a les 19:30 h, a la Llibreria Strogoff (C. Can Xic Corder 2).

Article anteriorAquest jovent que puja
Article següentMeritxell Budó presenta candidatura per encapçalar Junts a les eleccions municipals
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.