Exposició a la Fundació Maurí: Les arrels mil·lenàries de la Garriga i el seu entorn

0

El proper dissabte dia 22 d’octubre, a les 19 hores de la tarda, s’inaugura a la Fundació Maurí de la Garriga una exposició que mostra Les arrels mil·lenàries de la Garriga i el seu entorn. De la prehistòria a l’època romana, i on s’exposa una selecció de materials arqueològics que ens permeten aproximar-nos a les primeres etapes de la història dels garriguencs, en el context comarcal.

Els elements arqueològics es barregen amb fotografies de diversos autors, mapes i altres elements que complementen la informació, d’una forma molt entenedora i atractiva, amb l’objectiu que resulti altament intel·ligible per a tothom que vulgui conèixer més a fons el nostre poble i el seu entorn.

L’exposició ha estat comissariada per Margarida Genera i Monells, arqueòloga i membre del patronat de la Fundació Maurí, mentre que els dibuixos dels diferents elements expositius són obra del dibuixant Francesc Riart Jou

L’exposició té com a font documental el llibre “La Garriga. Un poble amb arrels mil·lenàries des de la prehistòria fins a l’època romana”, publicat l’any 2020 per Margarida Genera. 

Romandrà oberta fins dimarts 15 de novembre (entrada lliure).


Sobre l’autora. Margarida Genera i Monells (Barcelona 1950) és arqueòloga i prehistoriadora, autora de varis llibres i professora de la Universitat d’Educació a Distància (UNED). És alhora investigadora inscrita a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i membre del Patronat de la Fundació Maurí.


La Fundació Maurí de la Garriga fou creada per voluntat testamentària de l’historiador i notari garriguenc Josep Maurí i Serra (1912-1967), fill il·lustre de la Garriga. Des de 1969 la Fundació, de caràcter privat gestionada per un Patronat que en té cura, ha realitzat una tasca ingent i constant de promoció de la cultura, defensa del patrimoni i de conservació del propi museu. La Fundació disposa d’un important llegat artístic i arqueològic, una biblioteca de més de 5.000 llibres i conserva el Cadirat gòtic de la Catedral de Girona. Aquest 2019 la Fundació Maurí celebra els 50è aniversari de la seva creació amb l’organització de diferents actes.


Fundació Maurí

Article anteriorOrdre del dia del Ple municipal d’octubre de 2022
Article següentOriol Junqueras visita la Garriga per la presentació de la candidata a l’alcaldia Dolors Castellà
El Museu Biblioteca Fundació Maurí, situat al carrer de Cardedeu de la Garriga, recull el llegat testamentari de l'il·lustre notari i historiador local Josep Maurí i Serra, fill predilecte de la població. Ubicada en la que fou la seva casa natal, la Fundació mostra, a més d'una important selecció de materials arqueològics, importants col·leccions de pintura i escultura, un arxiu fotogràfic de 70.000 imatges de la Garriga, 2.000 fotografies en clixé de vidre, així com l'arxiu històric de la Garriga i una biblioteca especialitzada en història, amb 6.000 volums. A l'últim pis de la Fundació, s'hi pot trobar l'antic cadirat gòtic de la Catedral de Girona. (Viquipèdia).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.