Exposició “Artística-ment, F art F” amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

0

Diversos comerços del Barri de Montserrat de la Garriga acullen, del 17 d’octubre al 2 de novembre de 2022, l’exposició col·lectiva itinerant “Artística-ment, F art F”. Les peces han estat realitzades en el projecte de “Parelles artístiques 2022” a càrrec d’artistes de l’Associació el Far juntament amb d’altres de la Garriga i comarca i comissariat des de La Filanda, Espai de creació.

Aquesta mostra arriba a la seva tercera edició degut a l’èxit de participació i sobretot d’arribar al públic, ja que s’organitza en els aparadors del Barri de Montserrat de la Garriga. Es repeteix el format de les seves edicions adaptant la mostra a nous comerços, ja que els espais expositius depenen de la vida i transformació dels negocis que són al barri i, també, perquè s’exposen les peces en relació a com són els negocis i aparadors que acullen l’edició.

Aquesta exposició és col·lectiva pel format de Parelles artístiques: els artistes col·laboren amb socis de l’Associació El Far i desenvolupen peces a partir de les seves inquietuds, treballant diversos llenguatges plàstics. És així com creen peces d’art. I és itinerant per diversos motius: un d’ells proposat per l’Associació El Far, ja que fa relativament poc que van obrir seu en aquest barri de la Garriga i tenen ganes de fer-se conèixer entre els veïns i veïnes del poble.

Forma part de la filosofia de la Filanda apropar art i cultura de manera activa i social a la Garriga: “La cultura ha estat sempre un dels eixos centrals de la salut mental de l’ésser humà. El ball, la música, el teatre i tota disciplina artística que connecti les interpretacions que cada persona-artista fa de la vida per mostrar-ho a altres persones… i tot això ens nodreix com a éssers humans, PERQUÈ LA CULTURA ACONSEGUEIX TRANSFORMAR LA REALITAT, AMPLIAR EL NOSTRE IMAGINARI I FER-SE SENTIR PART D’ALGUNA COSA MÉS GRAN”.

A l’exposició s’hi podran veure un total de 11 peces artístiques en comerços del Barri de Montserrat que han cedit els seus espais interiors i aparadors i s’han afegit a aquesta proposta artística de manera entusiasta i amb ganes de participar.

Són espais tan diversos com les peces que s’han realitzat i que hem provat que cadascuna casés la temàtica, concepte o estètica amb els espais on s’han exposat. És, doncs, una mostra artística diferent a les que estem acostumats a veure en un sol espai però que gràcies a la implicació social dels comerços i diversos espais, així com l’Associació de Barri de Montserrat, s’ha pogut dur a terme.

Recorregut expositiu:

 1. La primavera, la alegria dels colors – Acrílic sobre tela – d’Eulàlia Vila i Nereida Jimenez – Floristeria Bon Art
 2. L’exclamació – Acrílic sobre tela – de Gerard Viñas i Jaume Guardis – Carnisseria La Moreneta
 3. Retrat a mà i galàxia – Dibuix i impressió digital i disseny amb vinil PVC i aerosol – de Llorenç Viñas i Enric Aranda (Ocularinth) – Rafel Rock Barber
 4. 80 libros y otro cuento – Audiovisual i escriptura – de Kaira i Tanthya – La Fleca
 5. Immers – Fotografia digital amb retoc dels apunts de l’autor – de Toni Vila, Berta Navarro i Diana Martin – Sinergia Make Up
 6. The leftlover – Escultura i tècnica mixta – de Shedna i Agustí Xarau – Equilibrium
 7. L’orgue submarí – Acrílic sobre tela – de mrt_art085 i Jaume Mestres – Veterinari Marcel Gustà
 8. Tot significa el mateix – Acrílic i dirty pouring d’Asten i T. Graells – Finques Jaume Travé
 9. L’arbre de la Vida – Punt de creu diamant i punta de coixí de Diamant en brut i la Puntaire Boja – Perruqueria Alexandre
 10. El pallasso content – Punt de creu d’Olga Boluda i Mercè González – Escola de Música Cem da Capo
 11. Déjate fluir – Art fluid de Magda Casamitjana i Alex Cryptonyta – El Far

La Filanda, Espai de creació

Article anteriorAlumnes de l’EMAD fan donació de dues taules auxiliars a l’escola Els Pinetons
Article següentOrdre del dia del Ple municipal d’octubre de 2022
Espai de suport a la creativitat i al talent, obert a artistes emergents nacionals i internacionals i col·lectius socials sense límit d’edat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.