Mostra de roba interior modernista al pati de la FUMH

Exposició de roba blanca “La Garriga modernista més íntima” (de roba interior modernista), emmarcada en les Festes del Bosc de la FUMH i avantsala de les Jornades Modernistes de la Garriga 

0

Les associacions culturals La Filanda i La Garriga Modernista hem preparat una exposició de roba interior modernista, l’anomenada “roba blanca”, com a primer acte previ a les Jornades modernistes de la Garriga, on hi ha incloses les Festes del Bosc que organitza la Fundació Universitària Martí l’Humà, el 9 d’octubre al matí. La mostra, amb una vintena de peces originals, es podrà veure entre el 30 de setembre i el 14 d’octubre, de 17 a 20 h (i als matins caldrà reservar cita prèvia), a les cotxeres de Can Ramos, seu de la Fundació Universitària Martí l’Humà de la Garriga.

A “La Garriga Modernista més íntima” s’hi podran trobar més de vint peces de roba originals que durant l’època modernista (de 1880 a 1914, aproximadament) les dones portaven sota llurs vestits. L’aixovar femení constava de camisa interior, enagos, pantalons femenins, cotilla i cosset tapacotilla. Així, s’hi podran veure la majoria d’aquestes peces, camises, camises de dormir, estrenyecaps (gorres de dormir), calçons oberts i tancats, enagos, pentinador… tot fet a mà i, per tant, peces úniques. S’hi aprecien els detalls de les tècniques de costura manuals i brodats fets sobre teles de cotó, fil, organdí, tafetà i seda, així com les puntes de coixí.

Les peces són donacions o cessions per a la mostra de famílies garriguenques, com ara Herminia Campos, Montse i Ramon Ferrandis, Núria Prats, Gemma Torrents i Carme Calbó. En destaca un La Filanda, a banda d’estar en conjunt en el comissariat de l’exposició, en el seu propòsit de potenciar els artistes emergents, ha apostat per l’artista Judit Canal (Cau Gavatx) per dibuixar les peces i dissenyar la posada en escena, cartells i crèdits de les peces.

Les Jornades modernistes tindran lloc el 7, 8 i 9 d‘octubre sota l’organització de L’Àrea de Patrimoni, Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Garriga. Comptaran amb actuacions, activitats, tallers, visites guiades, les Festes del Bosc de la FUMH i la tradicional desfilada, amb la participació especial de les persones que han elaborat els seus vestits al taller de costura organitzat per l’ajuntament i els membres de l’associació La Garriga Modernista. 

La Filanda espai de creació

Article anteriorVols que un espai de la Garriga s’anomeni U d’Octubre?
Article següentLa postura crítica de l’ANC sobre la consulta de l’Ajuntament
Espai de suport a la creativitat i al talent, obert a artistes emergents nacionals i internacionals i col·lectius socials sense límit d’edat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.