Demanem la suspensió de la consulta ciutadana per adjudicar el nom U d’Octubre a un espai de la Garriga

Segons el portaveu de la formació, Ángel Guillén, “el Govern Municipal ha cridat a participar a una consulta ciutadana no respectant diversos articles del reglament de la Comissió del Nomenclàtor i del Reglament de Participació Ciutadana”

0

Ciutadans la Garriga hem presentat aquest matí un escrit via instància adreçat a l’Alcaldia, a la Regidoria de Participació i a l’Àrea de Secretaria de l’Ajuntament de la Garriga demanant la suspensió per irregularitats greus i flagrants, en el procés de convocatòria de la consulta ciutadana que el Govern Municipal té plantejada fer entre els dies 1 i 15 d’octubre per escollir un lloc al municipi al que anomenar U d’Octubre.

Segons el portaveu del Grup Municipal, Ángel Guillén, “el Govern Municipal ha cridat a participar en una consulta ciutadana no respectant diversos articles del reglament de la Comissió del Nomenclàtor i del Reglament de Participació Ciutadana”.

Segons ha explicat Guillén, “el Govern d’ERC ha incomplert l’article 3 del Reglament de la Comissió del Nomenclàtor, ja que ni se’ns ha traslladat la memòria que justifiqui el canvi de denominació dels 5 proposats pel Govern, ni tampoc s’ha respectat aquest article quan diu que en cas de noms existents hi ha d’haver un expedient exposat al públic perquè es pugui presentar al·legacions en un termini de dies determinat abans de la seva aprovació final”.

Guillén ha manifestat “que no és cert” que els 5 llocs escollits no tinguin nom ja que, en almenys 3 casos, tenen nom propi i consten com a equipaments a la web municipal, sent el cas més cridaner el del Pavelló Poliesportiu de Can Noguera, que, com ha especificat Guillén, “ja no només hi ha un cartell a la façana del Pavelló o reconegut amb aquest nom a la web municipal, sinó que també les federacions catalanes de bàsquet o handbol –per exemple– el reconeixen amb aquest nom”.

Per a la formació taronja també és greu l’incompliment del Reglament de Participació Ciutadana, furtant als grups municipals el treball previ que requereixen aquestes consultes a la Comissió Política de Participació. Per a Guillén “la violació gairebé íntegra d’aquest Govern de l’article 26 de l’esmentat reglament, no convocant la Comissió de Participació perquè es redactin les preguntes que després han de seguir el tràmit de ratificació al Ple –òrgan que és qui ha d’aprovar la convocatòria de consultes ciutadanes– demostra el tarannà autoritari i de manca de respecte cap a l’oposició que ha estat la tònica habitual d’aquest Govern, sobretot des de que es va assegurar la majoria absoluta amb els ex-regidors de Junts”. Guillén ha recordat que aquestes pràctiques fan recordar les que l’independentisme va tenir els dies 6 i 7 de setembre del 2017 al Parlament amb les anomenades lleis de desconnexió, on es van lacerar els drets dels diputats de l’oposició no independentista.

Per tot això Cs ha demanat la suspensió de la consulta ciutadana, que se solucioni per part del Govern Municipal totes les irregularitats que ha comès i es convoqui, si cal, una vegada resoltes.

Així mateix, Guillen ha volgut deixar clar que “la tossuderia de voler anomenar a un lloc de la Garriga U d’Octubre només respon a un Govern que busca perseverar en honorar una data d’infaust record per a tothom, la qual només va portar males conseqüències a la nostra societat i que, conseqüentment, no hi ha res a celebrar per més que una moció de fa 4 anys així ho demanés”.

Guillen no ha deixat passar l’oportunitat de recordar que “tant de bo aquest govern municipal desnortat i al que tan poc li agrada el diàleg amb l’oposició hagués tingut la mateixa delicadesa amb altres mocions que s’han aprovat, que eren positives pel conjunt de la ciutadania de la Garriga però per les que no ha mogut ni un dit; o hagués fet consultes ciutadanes per a altres temes d’interès general del municipi pels quals va optar per imposar el seu criteri”.

Cs La Garriga

Article anteriorEstrena de la pel·lícula d’animació ‘La barca del vent’, amb espectacle participatiu, al Cinema Alhambra
Article següentVols que un espai de la Garriga s’anomeni U d’Octubre?
Sección local del partido político Ciutadans. Secció local del partit polític Ciutadans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.