La gent, al centre del projecte republicà

0

Els indicadors econòmics fan preveure una tardor i un curs molt incerts. L’espai republicà, i concretament l’equip d’Esquerra Republicana de Catalunya de la Garriga, estem convençuts que la manera d’enfortir un país que aspira a la independència és cohesionar la nostra societat, especialment des dels municipis. 

En moments difícils com aquests, és prioritari posar els interessos de la gent: les polítiques igualitàries, la formació i la creació de llocs de feina, ajudar al màxim el desenvolupament sostenible i millorar la qualitat del nostre entorn.

És quan el conjunt del poble té un sentiment de benestar que se sent fort i es sumen majories per assumir reptes que sabem tan complexos com aconseguir la independència. De fet, la independència no és més que la suma de totes les eines per fer possible la cohesió i continuar fent camí amb plenes responsabilitats. Per exemple, evitar pedaços com la subvenció als carburants, els nyaps d’Adif, o perpetuar un dèficit fiscal que va en contra de la ciutadania catalana i del seu progrés. 

A la Garriga, en canvi, s’han destinat recursos ingents per al desguàs de les zones més propícies d’inundació: a finals d’agost les tempestes van ser semblants a les del 22 de setembre del 2020, però si fem memòria, els efectes abans i després de les obres no tenen res a veure. També s’ha ampliat l’oferta formativa a l’Escola d’Adults, amb l’objectiu de propiciar l’ocupació. Així mateix, la posada en marxa del Punt Tic a Can Raspall reforça l’accés a la digitalització a totes les persones i col·lectius.

No cal insistir en què la implantació de la recollida de residus ha significat una gran millora en els índex de separació, fet que permetrà reduir la taxa corresponent, alhora que s’ha incrementat la netedat de la via pública i ha millorat el seu paisatge.

Ser al costat de la gent, i administrar de forma valenta i equitativa, és encara més necessari, és essencial, quan la situació econòmica és el que preocupa més a tothom. 

L’objectiu republicà és fort quan l’omplim de sentit i de contingut. No hi ha il·lusió més gran que saber que ens podem mirar els uns els altres amb l’orgull de fer un poble i un futur millor. Davant dels grans problemes del món: crisi energètica, guerres, canvi climàtic, migracions massives, inflació, atur… l’arma més potent de què disposem és garantir-nos mútuament, almenys, algunes seguretats. Visca Catalunya!

ERC amb Acord

Article anteriorInauguració de cursos de l’EMAD
Article següentPFI i COM de l’EMAD construeixen una estructura en vímet inspirada en l’arbre per a l’entrada del centre

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.