Inauguració de cursos de l’EMAD

Avui, divendres 16 de setembre de 2022, té lloc la inauguració de diversos cursos de l'EMAD. Concretament, a les 10 h del matí es presenta el curs del cicle Creació d'Objecte i Moble (COM) i aquesta tarda, a les 16 h, serà el torn del curs del cicle de Gràfic, on també s'hi donarà la benvinguda a l'alumnat

0

Creació d’Objecte i Moble (COM)

Coneixerem què és la “La casa passiva”, el projecte de construcció en fusta d’un habitatge mediterrani que durà a terme l’alumnat de 2n al Disseny Hub de Barcelona i comptarem amb els components de l’estudi taller KIWI, antics alumnes i un exemple inspirador del recorregut professional que s’assoleix amb el cicle. 

Aquest curs volem fer un pas més endavant i del 19 al 23 de setembre, amb l’alumnat de 2n anirem al Disseny Hub de Barcelona per dur a terme el projecte “La casa passiva” que es basa en el muntatge d’un mòdul d’habitatge mediterrani, sostenible i eficient amb fusta i altres materials biosaludables. Ens permetrà tenir contacte amb professionals destacats de la construcció sostenible.

El mòdul s’exposarà del 7 d’octubre de 2022 al 8 de gener de 2023 en l’exposició Toquem Fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat del Disseny Hub. Una exposició centrada en la fusta com a material clau al servei de l’evolució cultural humana i imprescindible en aplicacions actuals enfocades a la sostenibilitat i com a fonament de la bioeconomia circular.

Per l’alumnat també serà molt inspirador comptar amb la presència de l’estudi taller Kiwi. Antics alumnes i un bon exemple de professionals del disseny i construcció de mobles i espais on la fusta és l’element principal. I com diuen en la seva web, ‘som una fàbrica d’idees i un laboratori de projectes on treballen productes i espais experimentant amb els límits del disseny, sempre amb la senzillesa, naturalitat…’.

El cicle Creació d’Objecte i Moble, COM, forma professionals polivalents amb capacitat d’intervenir en els processos de disseny i construcció d’elements ajustats a les necessitats amb un enfocament innovador. És per això que els continguts del cicle s’actualitzen constantment a la demanda d’empreses, estudis i tallers.

L’alumnat es forma en totes les fases del projecte de disseny, ideació, implementació tècnica i construcció d’un prototip. En finalitzar el cicle té la capacitat de desenvolupar elements de mobiliari per la llar, un tamboret o un llum, o elements que s’integren en un aparador, una escenografia o un interiorisme… 


 

Gràfic

Donarem la benvinguda a l’alumnat i presentarem el curs del cicle formatiu de grau mitjà Assistència al producte gràfic interactiu, APGi i dels de grau superior, Gràfica publicitària i gràfica interactiva.

Comptarem amb la presència d’en Jordi Urgell, d’Urgell Comunica, antic alumne i un exemple del recorregut professional que s’assoleix amb els cicles.

Entre d’altres explicarem que al cicle de grau mitjà, Assistència al producte gràfic interactiu, APGi, s’aprenen els fonaments del disseny i els recursos gràfics i tecnològics aplicats a dos àmbits del disseny digital: desenvolupament de pàgines web i edició de productes audiovisuals. A més d’aplicació de marca i maquetació editorial.

El cicle de grau superior, Gràfica publicitària està orientat a la creació de productes de comunicació gràfica i visual: disseny de marques, elements publicitaris impresos i audiovisuals, productes editorials, packaging i senyalètica a partir d’una base sòlida dels fonaments del disseny i de la tipografia.

I el de grau superior, Gràfica interactiva està orientat a la creació de productes de comunicació visual interactiva: disseny d’Apps per a dispositius mòbils, i desenvolupament web, publicacions digitals i edició audiovisual.

L’EMAD té la peculiaritat que l’alumnat pot assolir un perfil professional polivalent en 3 cursos, ja que aquests dos cicles de grau superior es cursen de forma combinada perquè els seus continguts són complementaris.

L’alumnat es forma amb la finalitat que sigui competent en la professió de gràfica tant impresa com digital a partir de la metodologia del projecte de disseny. I, des de la ideació fins a la seva implementació, es té en compte la sostenibilitat dels resultats.

Per l’alumnat també serà molt inspirador comptar amb la presència d’en Jordi Urgell de l’estudi Urgell Comunica. Un bon exemple de professional de la gràfica sortit de les alumnes del nostre centre.

EMAD Escola Municipal d’Art i Disseny

Article anteriorGarrigarencs
Article següentLa gent, al centre del projecte republicà
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.