Rebutgem la visita del conseller Cambray com a acció de suport a la comunitat educativa

0

El curs escolar a secundària s’inicia aquest dimecres i, coincidint amb aquesta data, el conseller  d’Educació, Josep González Cambray visitarà la Garriga. Des del grup socialista, sempre hem  assistit a les recepcions oficials que convoca l’ajuntament; aquesta vegada però, és diferent.

La gestió del conseller Cambray ha estat sempre d’imposició, en comptes de negociar. Els  sindicats, centres educatius i famílies són les principals víctimes de la improvisació que regna ara al departament d’Educació.

Les mesures que s’han pres en aquesta darrera setmana, només serveixen per maquillar la  nefasta gestió que ha fet el conseller i, a la vegada, són fruit de les mobilitzacions que han fet els sindicats al llarg del curs passat i també per la convocatòries de vaga a l’inici del nou curs escolar.  

Cal recordar que el curs escolar es va iniciar sense el currículum escolar definitiu i només amb la publicació d’un esborrany que podria ser modificat en qualsevol moment. El trasllat de la responsabilitat cap als equips directius dels centres educatius, fugint de responsabilitats. Aquests dos són exemples de la manca de lideratge del departament d’Educació.

Des del PSC destaquem que l’acord entre sindicats i departament per la reducció de les hores lectives del professorat no és una millora, com vol fer creure el conseller Cambray, sinó que el  que s’ha fet és revertir una de les retallades que el Govern va imposar als docents.

Un altre anunci que el conseller ha venut com a millora és la rebaixa de la ràtio a P3, que passa a ser de 20 alumnes com a màxim. És una reclamació de la comunitat educativa que el  departament no ha volgut escoltar i ara s’aplicarà però, bàsicament, és perquè la natalitat ha  baixat.

El canvi de data de l’inici de curs també és una decisió que el conseller Cambray va prendre de  forma unilateral: va decidir avançar la data una setmana, al·legant que ho feia per millorar la  conciliació de la vida familiar i laboral quan en realitat l’empitjorava ja que l’avançament implica que tot el mes de setembre sigui de jornada intensiva.

També ens preocupa que a hores d’ara faltin més de 20.000 places de Formació Professional que donin resposta a les demanes dels cicles formatius, quan les patronals també han manifestat que tenen necessitat d’alumnes de FP i existeix una demanda creixent. El Govern de la Generalitat no sap ni com ni quan podrà solucionar aquesta falta de places. Això afecta als nostres centres educatius que ofereixen cicles formatius i un d’ells, el visitarà el conseller Cambray.

Per últim, des del PSC també trobem mancances a l’anunci populista de la gratuïtat de l’escolarització a la llar d’infants. El Govern finançarà la part econòmica de les famílies, però la  part municipal anirà a càrrec dels ajuntaments, que hauran de fer efectiva aquesta despesa amb un augment previsible de la demanda. A la Garriga, ja s’ha obert una línia més i això afectarà l’ajuntament, que haurà de fer front a aquest augment de la despesa amb més alumnat matriculat.

Des del PSC denunciem que, un cop s’ha iniciat el curs, encara hi ha alumnes de la Garriga i  d’altres municipis del Vallès Oriental que no han rebut els ordinadors obligatoris pel seu curs, el que trasllada de nou la responsabilitat als centres educatius o a les mateixes famílies, que hauran de comprar els ordinadors perquè cap alumne es quedi enrere.

Les polítiques que ha desenvolupat del conseller Cambray des del seu nomenament han atacat  directament a la comunitat educativa, famílies, alumnes, centres educatius i equips docents. És  per això que els regidors socialistes no hem assistit avui a la recepció oficial. Sempre hem tingut el màxim respecte per les institucions però, en aquest cas, ens posem del costat de la comunitat educativa. La única bona notícia que ens podria donar el conseller González Cambray és la de la seva dimissió.

PSC La Garriga

Article anteriorTornen les havaneres per la Diada
Article següentCàsting obert per a participar als Pastorets
Agrupació dels Socialistes de la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.