Posició de Junts sobre les urgències del CAP

0

El passat 27 de juliol durant el Ple municipal, es va presentar una moció del PSC demanant la reobertura del servei d’urgències del CAP de la Garriga.

Tots els grups municipals hi van votar a favor, excepte Junts per la Garriga. Evidentment, Junts també voldria disposar del servei d’urgències del CAP i haguéssim quedat molt bé votant-hi a favor, però no estaríem tenint una actitud responsable i solidària amb el sistema general de salut de Catalunya.

El PLANUC (Pla Nacional d’Urgències de Catalunya) estableix els criteris que determinen els recursos que calen per atendre les urgències. I ho fa amb criteris d’eficiència i eficàcia per a què tota persona tingui una atenció continuada, equitativa i de qualitat. A la Garriga, en cas d’urgència, es disposa de:

  • CAP en horari de funcionament.
  • Anar al CUAP de Granollers recentment inaugurat (24 h/365 d) que permet descongestionar les urgències de l’Hospital de Granollers.
  • Urgències de l’Hospital de Granollers. Un nou espai d’urgències que passarà de 1.500 m2 a 4000 m².
  • Trucar al 061 – Salut respon.

Tots aquests recursos per atenció d’urgències, especialment en cas de gravetat, difícilment es podrien cobrir en el CAP amb un metge i una infermera.

Al marge d’això, a ningú se li escapa que hi ha una tensió en el sistema de salut per manca de professionals i no podem demanar-los que, a més, cobreixin guàrdies nocturnes. Els professionals necessiten també les seves hores de descans.

I com saben, l’infrafinançament del sistema sanitari és un problema greu que no s’aborda des del govern de l’estat. Estaria bé que els companys del PSC ens ajudessin, ara que el PSOE governa a l’Estat espanyol.

Des de Junts treballarem sempre per poder tenir uns serveis de socials, de salut i ensenyament de qualitat, equitatius i que garanteixin la qualitat de vida de tots els ciutadans. I a vegades, com ara, implica votar en contra d’una moció que, encara que el titular sembla molt obvi, la realitat és que no milloraria el servei ni la qualitat de vida dels nostres professionals sanitaris.

Junts per la Garriga

Article anteriorReclamem la reobertura de les urgències nocturnes al CAP de la Garriga
Article següentAgraïment pel Sopar Solidari
Treballem pel nostre poble. #LlibertatPresosPoliticsiExiliats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.