Cs presentarem una moció al proper Ple municipal per a la creació de refugis climàtics a la Garriga

Una de les mesures seria —segons el portaveu de la formació, Ángel Guillén— “la plantació de tants arbres com naixements va haver-hi l'any anterior i enfortir l'ombreig dels parcs infantils”

0

Ciutadans (Cs) la Garriga presentarem una moció al Ple municipal d’aquest dimecres per a l’estudi i la creació de refugis climàtics a la Garriga. Segons el portaveu de Cs, Ángel Guillén, “les onades de calor són cada vegada més freqüents i els municipis hem d’estar preparats per donar solucions que ajudin a passar millor els efectes d’aquestes onades. Onades que es veuen agreujades pels efectes de l’asfalt, el trànsit, l’escassetat d’espais verds… formant el que es coneix com a illa de calor”. Per a Guillén “no tots els nostres veïns poden gaudir de llars climatitzades, jardins particulars o piscines que mitiguin els efectes de les altes temperatures i és motiu pel qual proposarem al Ple de juliol la creació de refugis climàtics al nostre municipi, llocs on poder passar millor els moments de temperatures extremes”.

Per això Cs aposta per la creació de petits boscos urbans, buscant solucions naturals per modificar els efectes de l’illa de calor que produeix l’urbanitzat paisatge garriguenc. Guillén demana parar  especial atenció als parcs infantils i, en aquest sentit, el portaveu de Cs, després d’estudiar la insolació que reben 20 parcs infantils de la Garriga, ha manifestat que “9 parcs —el 45%— reben una insolació alta; 5 —el 25%— reben un grau d’insolació mitjana; i només 6 —el 30%— reben un grau d’insolació baixa i això té molt a veure amb la ubicació, el tipus i l’edat de l’arbrat”. És per això que des de Cs “s’insta a una reformulació que portem demanant des de fa molts anys, ja que provoca que molts dels parcs infantils no siguin aptes durant la major part del dia just a l’època precisament que els nostres infants tenen més vacances”.

Amb aquesta mesura, per exemple, el 2022 plantaríem 111 arbres, que va ser el nombre total de naixements a la Garriga el 2021

A la moció Cs pretén augmentar l’arbrat garriguenc amb una nova mesura: que cada any es plantin a la Garriga el mateix nombre d’arbres que naixements hi va haver l’any anterior. Per a Guillén, “en un moment en què les administracions ens neguen poder anar a la muntanya a la recerca d’espais més frescos contra la rigorosa calor per risc d’incendi, la idea de tenir boscos urbans, d’augmentar la massa d’arbres a l’entorn urbà i periurbà és una solució satisfactòria i necessària. Amb aquesta mesura, per exemple, el 2022 plantaríem 111 arbres, que va ser el nombre total de naixements a la Garriga el 2021”.

Finalment, a la moció —tal com ha recordat el portaveu de la formació taronja— “es demanarà estudiar quins equipaments municipals poden ser usats com a refugis climàtics, amb una climatització de 26ºC i dinamitzar-los, sense oblidar una millor gestió dels recursos hídrics per a gaudi dels veïns en els moments més calorosos del dia”.

Cs La Garriga

Article anteriorUna Festa Major com les d’abans
Article següentOrdre del dia del Ple municipal de juliol de 2022
Sección local del partido político Ciutadans. Secció local del partit polític Ciutadans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.