Nit de la sardana de la Garriga

0

Aquest divendres 8 de juliol, l’Agrupació Sardanista la Garriga ha preparat un seguit d’actes que conformaran la primera Nit de la Sardana. La diada començarà a les 7 del vespre a la Fundació Maurí, que acollirà la conferència ‘Qui canta els seus mals espanta’ a càrrec del divulgador musical David Puertas. El ponent farà una aproximació a les sardanes més conegudes i populars pel públic en motiu del concert que per Festa Major es programarà a la Garriga. Aquest concert porta per títol ‘Catalunya terra de cants’ i serà a càrrec del tenor Andreu Miret i la cobla Maricel. Puertas explicarà el procés de gestació del projecte “Catalunya: terra de cants”. D’aquesta manera, la conferència és un acte introductori al gran concert de Festa Major i acabarà amb una copa de cava als jardins de la Fundació, equipament que podrà visitar-se lliurement.

A les 9 del vespre, a la plaça de l’església, l’organització posarà taules i cadires a disposició de tothom que vulgui portar el sopar de casa per menjar plegats a l’espera que comenci la ballada de sardanes. L’Agrupació convidarà al beure.

Serà a partir de dos quarts de 10 de la nit quan la cobla Mediterrània iniciarà la ballada de sardanes, tot interpretant en primer lloc la sardana ‘Col·legues’ en homenatge al recentment desaparegut Jesús Ventura, compositor i comunicador sardanista. Jesús Ventura va ser qui l’any 2018 va fer l’adaptació per a cobla dels Goigs a la Mare de Déu de Puiggraciós.

Durant la ballada tindrà lloc un concurs de colles improvisades. La darrera peça que la cobla Mediterrània interpretarà serà el conegut Ball de Rams.

Els propers actes sardanistes de l’entitat tindrà lloc coincidint amb la festa de la Saligarda i la Festa Major a finals de juliol.

Agrupació Sardanista de la Garriga

Article anteriorCinema de comèdia en la seva màxima esplendor a La Garrissa
Article següentRaül Romeva participa dijous en un col·loqui sobre medi ambient a la Garriga
L'Agrupació Sardanista la Garriga fomenta la sardana i la música de cobla al nostre poble.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.