Prohibit fer fogueres i llençar coets fins el 15 de setembre

0

L’Ajuntament de la Garriga ha emès avui un ban municipal en el qual s’informa de la prohibició de diverses activitats relacionades amb les revetlles d’aquestes dates, degut a la delicada situació climàtica i l’elevat risc d’incendi en zones forestals. El reproduïm tot seguit:

Benvolguda conciutadana, benvolgut conciutadà,

La celebració de les revetlles d’aquest estiu és a prop. Aquest any, hem de ser més curosos que mai pel risc d’incendi associat a l’ús de petards, coets i fogueres. Les circumstàncies climàtiques son molt adverses.

En aquest sentit l’Ajuntament recorda que en el nostre municipi no hi ha cap lloc que estigui situat a més de 500 metres de terrenys forestals.

Per aquest motiu i amb l’objectiu d’evitar qualsevol risc d’incendi, es demana a les veïnes i veïns que compleixin la normativa següent:

  • Prohibides les fogueres, el llançament de coets, petards voladors, fonts de categoria III i globus en cap indret del terme municipal de la Garriga fins el dia 15 de setembre (fi del període d’alt risc d’incendi).

Des de l’Ajuntament us demanem responsabilitat i que seguiu en tot moment els consells per a la celebració de revetlles promoguts pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i ateneu en tot moment els requeriments que la Policia Local us pugui fer.

Necessitem de la vostra col·laboració, solidaritat i responsabilitat perquè les mesures més amunt esmentades siguin plenament efectives.

Bona Revetlla i bon estiu!

Aquesta rellevant decisió se suma a la campanya endegada l’any passat per tal que les revetlles de Sant Joan i Sant Pere se celebrin de forma més empàtica i respectuosa amb els animals i la gent amb sensibilitats especials, com ara la gent gran, amb hipersensibilitat auditiva, autisme o nadons. Així, el consistori garriguenc difonia aquestes recomanacions entre la ciutadania:

• Substituir els petards sonors per petards lluminosos.

• Evitar llençar petards a prop de zones sensibles (residències, centres amb persones malaltes, centres d’estança d’animals, etc.).

• Respectar els horaris permesos per llençar petards.

• Vigilar els espais amb risc d’incendi.

 

Horaris

Cal tenir en compte els horaris permesos decretats per l’Ajuntament per llençar petards (excepte coets, petards voladors, fonts i globus):

 

Per la revetlla de Sant Joan:

• De les 18 hores del dia 23 a les 01 hores del dia 24, en les zones residencial del municipi.

• De les 18 hores del dia 23 a les 03 hores del dia 24 en les zones no residencials del municipi.

 

Per la revetlla de Sant Pere:

• De les 18 hores del dia 28 a les 01 hores del dia 29 en les zones residencials del municipi.

• De les 18 hores del dia 28 a les 03 hores del dia 29 en les zones no residencials del municipi.

Article anteriorRecuperem Corpus
Article següentUn Corpus amb cos i ànima
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.