La Garriga Digital

Alumnes de l’EMAD fan donació de les seves peces de final de curs a l’Asil Hospital

Aquest dimecres 18 de maig a les 11:30 h s’ha fet un acte de presentació i donació de les peces del projecte Taula auxiliar del cicle formatiu de grau mitjà de Creació d’Objecte i Moble de les alumnes Mª del Mar Morilla i Sara Ruiz de l’EMAD Escola Municipal d’Art i Disseny als Jardins de la Fundació Asil Hospital La Garriga.

Les peces que es presenten són projecte de l’EMAD, on es treballa la transversalitat i el coneixement de diverses realitats apropant l’alumnat al veïnat de la Garriga.

En aquest cas l’ EMAD ha treballat amb els usuaris i professionals de la Fundació Asil Hospital La Garriga, realitzant diverses visites i entrevistes per a poder saber les necessitats concretes per resoldre i/o proposar un tipus de mobiliari que els sigui útil.

El cicle formatiu de grau mitjà de Creació d’objecte i moble té com a objectiu formar a futurs dissenyadors

L’EMAD és l’única escola d’Art i Disseny del Vallès Oriental i única de Catalunya que ofereix el Cicle formatiu de grau mitjà de Creació d’objecte i moble. Se centra en transmetre el procés de disseny necessari per crear una d’aquetes peces. La fusta és el nostre material per excel·lència i treballem el dibuix tècnic i artístic que, juntament amb maquetes i talla, es converteixen en eines de representació dels nostres dissenys.

Dissenys adaptats a l’usuari final que a través de l’entorn CAD detallem per acabar construint nosaltres mateixos a taller de fusteria.

Entenem el cicle com un trampolí cap al disseny de producte, d’interiors, escenogràfic… i qualsevol altra disciplina de disseny, ja que ens ajudarà a tenir una mirada transversal i polivalent.

L’EMAD obre les portes al poble amb diferents actes durant l’any

En aquest mes de maig ha realitzat exposicions com ara la dels tallers d’artístics d’adults a la Fundació Fornells Pla – Conxa Sisquella i l’exposició dels tallers dels infants a la Biblioteca Núria Albó.

El dia 1 de juny a les 19:00 h a Can Luna, l’EMAD i CCAM, Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, exposa la Mostra Internacional d’Audiovisual d’Artesania, juntament amb un col·loqui d’artesans i un piscolabis.

Durant la setmana del 13 al 17 de juny es portaran a terme les exposicions dels projectes finals de cicle de grau mitjà (Assistent al producte gràfic interactiu i Creació d’objecte i moble) i de grau superior (Gràfica Publicitària i Gràfica Interactiva) a Can Luna.

A més a més, fruit d’aquestes presentacions de projectes finals, s’està projectant una ruta de disseny per el proper dia 17 de juny a les 19:00 h davant de l’Ajuntament, coincidint amb La Nit dels aparadors a la Garriga, on s’exposaran peces realitzades pels alumnes en diferents negocis del poble com ara El Nou Trull, la llibreria Strogoff, La Circular, la botiga fotogràfica Eugènia Andreu i la perruqueria Pura Esencia entre d’altres.

Un dels valors que té l’EMAD és la de la professionalització dels seus alumnes i una de les millors maneres és la de fer conèixer les necessitats més properes dels veïns de la Garriga.

Per dinamitzar aquest acte l’EMAD ha demanat col·laboració a La Filanda, Espai de creació, que està treballant juntament amb l’Asil Hospital de la Garriga i la Biblioteca Núria Albó pel Club de Lectura “4 ulls”.

Aquest tàndem EMAD – LA FILANDA ja ha treballat en projectes com l’exposició KLEE al Teatre Auditori de Can Palots de Canovelles o la construcció de mòduls expositius… seguint la filosofia de crear teixit social.

EMAD Escola Municipal d’Art i Disseny

Exit mobile version