Que retirin la subvenció de 20.000 euros atorgada a dit a una entitat gironina

Des del  Grup Municipal Socialista, exigim una rectificació del Govern Municipal, que ha atorgat una subvenció de 20.000 € a una entitat de Girona per fer un festival de rumba a la Garriga

0

Al Ple municipal d’abril es va aprovar el romanent positiu de tresoreria, és a dir, els diners sobrants del Pressupost 2021 i que s’han de destinar al Pressupost 2022.

A principis de legislatura, el grup d’ERC va acceptar la proposta del nostre grup d’acabar amb les subvencions nominatives, tret de casos excepcionals. El que proposàvem des del grup dels Socialistes, era que les subvencions es repartissin per un procés de lliure concurrència, el que significava suprimir les subvencions a dit, de manera que repartís els diners de subvenció de les entitats de forma justa (malgrat casos excepcionals que exigien un tractament diferent). Així ens ho havia venut el Govern Municipal.

Per altra banda, fa uns dies, l’Escola de Dansa Disset va aconseguir que quasi totes les noies de la seva escola de competició es classifiquessin pels campionats del món de ball que se celebra aquest proper juny a San Sebastián. El cost de la participació de l’escola, entre allotjament i trasllats, podria arribar fins als 6.000 €, que recaurien a les famílies de les participants. 

Un grup de famílies es va adreçar a l’Ajuntament com a associació ja constituïda per demanar poder aconseguir alguna mena d’ajuda. No va ser possible, ja que no es podien acollir ni a les subvencions de lliure concurrència d’Esports ni Cultura. Això ens sobtava, ja que enteníem que aquest era un cas excepcional i que es podria finançar d’alguna forma, ja fos molt o poc. Ara, demanen ajuda a través de micromecenatge.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SomDisset (@som.disset)

Aquest cas és excepcional, però sabent que moltes entitats han perdut finançament arran de la crisi de la COVID, des del nostre grup municipal vam fer una proposta al Pressupost del 2022 que consistia en augmentar les partides de subvencions a entitats. El Govern va rebutjar-la, perquè no ho considerava prioritari.

Amb el Romanent de Tresoreria, en canvi, els grups del Govern han aprovat, al Ple Municipal, una subvenció per a una entitat amb seu a Girona que organitzarà un Festival de Rumba a la Garriga. Una subvenció atorgada a dit, sense cap mena d’explicació i que està dotada amb 20.000 €. 

Al demanar explicacions al Govern, ni tan sols ens van respondre, demostrant així el seu inexistent tarannà dialogant. És què no hi ha entitats a la Garriga que puguin organitzar un festival musical? És que les ballarines de la Garriga que ens representen a un campionat del món no es mereixen el nostre suport? I què passa amb tantes entitats de la Garriga que pateixen problemes de finançament i que el Govern tampoc vol escoltar? 

El Govern de la Garriga, es va negar a donar resposta al nostre grup durant el Ple Municipal, el mateix que ha passat quan, des de les entitats, se’ls ha demanat algun tipus d’ajuda per seguir treballant per dinamitzar el teixit social de la Garriga.

Des del grup socialista exigim una rectificació del govern de la Garriga i que reverteixin aquests 20.000 euros cap a les entitats locals!

PSC La Garriga

Article anteriorL’alta eficiència es diu, ara mateix, Porta a porta
Article següentÁngel Guillén mostra cautela després de la reunió per valorar els primers dies del Porta a porta
Agrupació dels Socialistes de la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.