Porta a porta sí, però no així

Junts per la Garriga reclamem una transició amable i que s'escolti la ciutadana

0

Els canvis que viu el nostre poble demanen d’un govern eficient i capaç d’estar a l’altura dels ciutadans i ciutadanes de la Garriga. Malauradament, el govern encapçalat per ERC i trànsfugues, no han estat sensibles a les reclamacions dels garriguencs i garriguenques.

El nou model de recollida Porta a porta suposa pel nostre poble un canvi transcendental en la recollida selectiva de residus. Europa ens exigeix fer-hi front abans del 2030 i per nosaltres és imprescindible que ens hi posem com més aviat millor. No hi ha discussió en això. Fins i tot, aquells que avui es manifesten en contra del PaP, no discuteixen la implantació de la recollida selectiva de residus que generem. Tanmateix, aquest canvi que ens afecta a tots i a totes, requereix una transició amable, pedagògica, amb campanyes informatives en temps, forma i lloc i un bon acompanyament; especialment davant els neguits i els dubtes que es generen.

Ens posicionem a favor de les polítiques actives per la sostenibilitat i el reciclatge, necessàries per contribuir des de la Garriga a la lluita contra el canvi climàtic. Però la gestió en la implantació del model depèn de l’actual govern municipal i creiem que la divulgació i didàctica, necessària per a la seva implantació, ha seguit les passes del que ja s’ha repetit al llarg de tota la legislatura: no escoltar a la ciutadania, ni als grups de l’oposició.

Davant una resposta tan gran de la ciutadania, cal que el govern municipal sigui sensible a les demandes ciutadanes, cal que s’assegui a escoltar i dialogar, cal acompanyar el poble i pensar a fer les coses diferents. Per això manifestem:

  • Ens devem a la ciutadania i, atenent al creixent neguit i incertesa davant el sistema de recollida selectiva Porta a porta a causa de la mala campanya informativa, demanem que s’ajorni la seva implementació i que es faci una campanya de comunicació àmplia, eficient i a tots els barris.
  • No compartim la manera de treballar ni les formes d’aquest govern municipal. Nosaltres, com hem demostrat en el passat, apostem per una gestió seriosa, eficaç i al costat dels ciutadans. Amb imposicions i improvisació no es pot implementar correctament el sistema de recollida selectiva Porta a porta.
  • Perquè aquest canvi tan important en l’àmbit local i necessari mediambientalment tingui èxit, cal una planificació i gestió rigorosa. Demanem que s’inverteixi a millorar els canals d’atenció al ciutadà. Volem que la recollida selectiva de residus sigui un èxit i, per tant, ens cal una gestió responsable i la complicitat i el suport de tota la ciutadania.

Us podeu adreçar a nosaltres a través de les nostres xarxes (@juntsxlg), correu electrònic lagarriga@junts.cat o via WhatsApp al 656349044.

Junts per la Garriga

Article anteriorEl 0,1 per cent? Deixeu de banda els triomfalismes
Article següent‘La Mama Muu torna a casa’ s’estrenarà a l’Alhambra el dia 21
Treballem pel nostre poble. #LlibertatPresosPoliticsiExiliats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.