Obrim la porta a una Garriga més sostenible

0

Finalment, ha arribat el dia en què la Garriga es converteix en el municipi més gran, de moment, on s’implanta el porta a porta. Aquest procés compta amb el vistiplau dels 17 regidors i regidores del consistori, malgrat que 2 d’ells van abstenir-se en el moment de la votació.

L’aprovació del nou model per part del Ple municipal el novembre passat, era el final d’un llarg camí: d’informació; d’estudi de possibilitats; d’avaluació de pros i contres; de consensos polítics; de visites a poblacions on ja funciona i aprendre dels contratemps que han tingut; d’esperar a l’aprovació dels pressupostos; de fer un concurs públic per a la concessió; i de l’adjudicació del contracte. La feina ha continuat amb una campanya informativa propera al moment inicial per facilitar la memorització dels nous hàbits i el repartiment del material.

Allà on ja funciona, el sistema porta a porta augmenta ostensiblement el reciclatge, la separació de deixalles i la reducció del rebuig. Llinars del Vallès, un poble mitjà com el nostre, va implantar el nou model el 4 d’octubre passat i des d’aleshores la fracció de resta ha passat del 70% al 12,7%, i la recollida selectiva ja s’acosta al 90%.

A la Garriga no fem altra cosa que obrir la porta al compliment dels objectius de reducció de residus marcats per les directives europees i les exigències de les administracions supramunicipals

De fet, a la Garriga no fem altra cosa que obrir la porta al compliment dels objectius de reducció de residus marcats per les directives europees i les exigències de les administracions supramunicipals. Altrament, les sancions per mantenir les quantitats actuals de fracció de resta multiplicarien per molt la partida de recollida de deixalles i, en conseqüència, la taxa que paga la ciutadania. En pocs anys, el sistema estarà implantat a gairebé tot el país.

El nou model demana certs canvis de costums a la ciutadania. Entenem perfectament que això generi incerteses i fins i tot la previsió d’incomoditats. Per això, d’entrada no podem fer més que agrair a tothom aquest esforç inicial. En tot cas, estem convençuts que després d’un període d’adaptació, la Garriga serà un poble més net i més compromès amb la sostenibilitat.

Entre totes i tots ho farem. Gràcies!

ERC amb Acord Independentista de la Garriga

Article anteriorArriba la Línia Puiggraciós al Bicibús de la Garriga!
Article següentPer què ens passem a la recollida de residus Porta a porta?

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.