El full de ruta 2022-23, un nou repte de l’Assemblea Nacional Catalana

0

El nou document estratègic, votat a la X Assemblea General Ordinària (AGO), celebrat de forma virtual del dia 17 al 23 de març, ha estat avalat per les sòcies i els socis de l’entitat amb un 96% a favor i un 4% en contra. La participació total a l’AGO ha estat de 4.275 sòcies i socis.

El document consolida els tres objectius estratègics necessaris per arribar a l’objectiu últim de l’Assemblea, que és la independència.

  1. La força de la gent. Un dels objectius estableix el lideratge i enfortiment del moviment popular independentista com a element bàsic per avançar i aconseguir la nostra fita. Per aquest motiu el treball en xarxa esdevé indispensable. És de gran importància que en la nostra comunitat, municipi, territori, etc., siguem capaços, tal com ja vàrem fer el Primer d’octubre, de trobar les sinergies i complicitats amb altres institucions i organitzacions independentistes amb les que, independentment de les diferències que puguin existir, ens permeti avançar cap a l’alliberament nacional.
  2. Incrementar la pressió sobre les institucions i sobre els partits. La deriva autonomista del nostre govern i partits polítics estan afeblint tant la lluita del moviment independentista a l’interior del país com la seva representació davant del món. Els representants polítics actuals creuen que el nostre és un vot captiu i que tenen el marge suficient per no respectar la voluntat dels seus electors. Ens hem deixat condicionar pel vot útil als partits. Per fer front a aquesta situació cal trencar amb aquesta dinàmica, sigui amb l’impuls d’una llista cívica a les properes eleccions al Parlament de Catalunya o amb la promoció del vot en blanc o nul a les properes eleccions espanyoles. Aquest és un debat que ens haurem de plantejar en aquests propers mesos (hem de sortir de la dinàmica del vot captiu).
  3. Impulsar la nostra acció en el front internacional. Les nostres assemblees exteriors continuen essent la nostra veu per explicar i defensar la nostra causa. Formem part de la UNPO (Organització de Nacions i Pobles No Representats), de la qual Elisenda Paluzie ha estat escollida vicepresidenta, i seguirem intervenint o fent informes per a fòrums i entitats d’organitzacions internacionals que vetllen per la seguretat i pels drets humans.

A més d’aquests tres objectius, el nou full de ruta també fa èmfasi en:

  • La necessitat de concretar la relació a establir amb el Consell per la República, institució que l’ANC reconeix i que pot complir la funció d’autoritat nacional lluny de les urpes de l’Estat Espanyol. Ens hem de coordinar per «preparar-nos» de manera organitzada i col·laborativa per disputar el poder a l’Estat, tant des de l’exterior com des de l’interior del territori.
  • La defensa de la llengua i l’escola catalana. Com a catalans no podem acceptar que el propi Govern de la Generalitat signi l’acord per introduir el castellà com a llengua vehicular a l’escola catalana i es voti i s’aprovi en el nostre Parlament.
  • La preparació de la futura República Catalana amb la construcció i defensa de sobiranies com la sobirania fiscal i l’energètica, la lluita per la justícia social i la solidaritat i front comú amb altres entitats son altres punts destacats del document.

Enguany l’ANC compleix 10 anys d’existència. Tal com va expressar la Presidenta Elisenda Paluzie “no és un aniversari que haguéssim volgut celebrar però ha arribat”. Ha estat un període de gran aprenentatge amb encerts i desencerts. No són moments fàcils però afrontem aquest nou repte amb el convenciment que la independència és possible.

Us animem, com va dir el Vicepresident de l’Assemblea, David Fernàndez, el passat dia 3, a “recuperar el lideratge i consolidar i enfortir el moviment popular per la independència i incrementar la pressió sobre institucions i partits”.

És la força de la gent, la força que tot ho mou, que ho farà possible.

Junta de l’ANC La Garriga

Font: document del nou full de ruta 2022-2023 Assemblea Nacional Catalana i acte de posicionament polític i tret de sortida als actes dels 10 anys de l’Assemblea del dia 3 d’abril 2022.

Article anterior‘La Garriga en temps de covid. De l’alarma a la vacuna’, es presenta la vigília de Sant Jordi
Article següentOrdre del dia del Ple municipal d’abril de 2022
Treballar unint forces per arribar a tenir una Catalunya independent. La delegació garriguenca treballa per ampliar i arribar al màxim número de garriguencs, sumant l’esforç i la feina de tothom per a caminar cap a la independència de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.