L’Aplec dels garriguencs a Puiggraciós retorna amb força

Passada la pandèmia l’aplec creix amb noves activitats i més dies

0

El proper diumenge 24 d’abril, com cada quart diumenge d’abril, tindrà lloc l’aplec dels garriguencs a Puiggraciós després de dos anys de no poder-se celebrar com es feia abans de la pandèmia. 

Organitzat tradicionalment per l’Agrupació Sardanista, el Centre Excursionista, la parròquia de Sant Esteve, l’Escolania parroquial i amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Garriga, enguany arriba reforçat amb la suma de noves activitats i la col·laboració d’altres entitats que com Grallarriga, el Ball de Gitanes o els geganters s’han adherit per fer més gran l’aplec.  

Per aquest motiu, l’aplec d’enguany creix en dies i en actes de celebració. Després que l’any passat tingués molt bona acollida la baixada a peu de la marededeu al poble, enguany es repetirà l’experiència. Per això, l’organització convida tothom a pujar a Puiggraciós el proper divendres 22 d’abril a cercar la imatge de la marededeu per baixar-la de nit a la Garriga. Un cop la imatge arribi al poble, cap a les 10 de la nit,  tindrà lloc una solemne rebuda amb un cerimonial de cultura popular de diverses entitats garriguenques i seguidament, una vetlla de pregària a la parròquia.

La imatge romandrà tot el dissabte, dia de Sant Jordi, a la parròquia per a ser venerada per tots aquells que diumenge no puguin pujar al Santuari. Arribat aquest dia, es tornarà a pujar la imatge al Santuari i un cop a Puiggraciós tindrà lloc el tradicional aplec amb la celebració de la Missa on es renovarà el Vot de poble i seguidament la ballada de sardanes amb la cobla Maricel, que també participarà a la Missa conjuntament amb l’escolania.

Com a novetats, els infants podran tocar la campana del santuari i també es podrà visitar la capella on la llegenda diu que va ser trobada la imatge. L’aplec continuarà amb un piscolabis i una arrossada de germanor per a unes 200 persones. Després del dinar, tindrà lloc el concert de sardanes cantades a càrrec de Francesc Marimon i Cèlia Marimon, que servirà per presentar el llibre ’30 sardanes per a acordió diatònic’, escrit per en Francesc Marimon. L’organització posarà taules i una barbacoa per tots aquells que vulguin coure carn o portar el dinar de casa.

Abans, però, del concert, tindrà lloc una quina popular on se sortejaran diversos premis cedits per comerços i entitats garriguenques. 

En cas de pluja, el dinar i el concert es duran a terme a l’escola Giroi.

Comissió de l’Aplec dels Garriguencs a PuiggraciósAgrupació Sardanista la Garriga / Centre Excursionista Garriguenc / Parròquia de Sant Esteve de la Garriga / Escolania Parroquial

Article anteriorSessió de cinema musical, per Setmana Santa, a la Parròquia de Sant Esteve de la Garriga
Article següentCelebreu amb nosaltres els 15 anys del Front Diabòlic!
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.