El barri de Sant Roc ja és una realitat

0

A finals del 2020 i en plena pandèmia, un petit grup de garriguencs ens vam posar d’acord per treballar plegats amb un triple objectiu: retornar i restablir popularment i oficial el nom propi del barri, restaurar la capelleta de Sant Roc de la plaça de l’església i recuperar simbòlicament la festa que feia dècades que no se celebrava.

Passat un any i mig aproximadament, podem tancar el cercle i fer una valoració molt positiva perquè hem aconseguit els 3 objectius que ens vam proposar. Si bé modestos, calia comptar amb molts actors per fer-los possibles: principalment, la gent.

És per això que, ara que fa poc que el Ple municipal ha aprovat formalment el nom del barri de ‘Sant Roc – El Centre’, és hora d’agrair a tots els que ens han acompanyat en aquest viatge que ha arribat a bon port: als veïns, a les entitats, a les botigues, a la parròquia, a l’Ajuntament i als regidors del Ple.

Els membres d’aquesta comissió —que no ha esdevingut una associació— tenim diferents sensibilitats i creences, però hem treballat plegats surfejant les onades de la pandèmia i les seves restriccions. Hem restaurat el Sant i la capella que s’ha il·luminat de nou (amb energia solar) i l’hem protegit amb una porta amb pany. A part, hem fet una recerca històrica on hem constatat els orígens més que centenaris de la festa i la llarga vinculació de la Garriga amb Sant Roc. Hem trepitjat carrer, hem fet paradetes al mercat, atenció i difusió als mitjans i sobretot, hem comptat amb la gent que a través de petits donatius a les botigues del barri i al mercat, ha fet possible el que ara estem explicant.

Hem fet una recerca històrica on hem constatat els orígens més que centenaris de la festa i la llarga vinculació de la Garriga amb Sant Roc

Creiem que la Garriga ha guanyat en patrimoni i en coneixença de la seva pròpia singularitat local. Curiosament, en plena pandèmia hem restaurat una imatge d’un sant que s’adeia al moment que vivíem, com a advocat de malalties infeccioses que és, i que segons es diu, guarint gent malalta va contraure la malaltia però al seu costat tenia un gos que el va alimentar quan ell va aïllar-se per no contagiar ningú. Curiositats i coincidències històriques.

Ara que la situació de la Covid19 comença a donar una treva generalitzada i que el barri ja té restablert oficialment el nom originari, és doncs el moment de dir-vos a tots: moltes gràcies i visca el barri de Sant Roc de la Garriga!

Comissió Sant Roc la Garriga

Les xarxes socials de la Comissió Sant Roc La Garriga: TwitterFacebook i Instagram

Article anteriorXXVI edició de la Cursa de Fons de l’1 de Maig
Article següentRecuperem la Fira de la Botifarra
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.