Tretze finalistes pels Pressupostos participatius d’enguany

0

La nova edició dels Pressupostos Participatius ja ha entrat en una nova fase després que, en la sessió del passat dissabte dia 19, se seleccionessin les 13 propostes finalistes que passaran al procés de votació després que el consistori acabi de definir-les i pressupostar-les. El següent pas, doncs, seran les votacions ciutadanes previstes pels mesos de maig i juny, que decidiran on invertir els 200.000 euros destinats a tal efecte.

Les 13 propostes que passen a la fase de votació final són les següents:

 1. Millora de l’accessibilitat a tota la zona central del Passeig: suavitzar i fer la vorada accessible al final de cada tram de sauló del Passeig. Es tracta de suprimir els baixadors dels passos de vianants del Passeig per tal de millorar l’accessibilitat amb cadires de rodes i cotxets.
 2. Millora del Casal de la Gent Gran: substitució de la fusteria exterior de l’equipament per alumini, remodelació de la recepció i Instal·lació d’una marquesina a l’entrada per protegir-la del sol i la pluja. També es farien millores en la il·luminació interior i en el sistema de calefacció.
 3. Marquesines a les parades de bus que actualment no en tenen (unes 6).
 4. Papereres a llocs estratègics del municipi: adquisició, instal·lació i/o renovació.
 5. Creació d’espais d’oci i descans (coberts i a l’aire lliure): adquisició i instal·lació de taules i cadires per a la creació de zones d’oci i descans a l’aire lliure (alguns serien coberts i d’altres no) a l’entorn dels equipaments esportius i educatius, així com en diversos parcs i zones verdes del municipi.
 6. Millora integral de la il·luminació del c. Calàbria: reforçar l’enllumenat amb lluminària LED i adequació tècnica del quadre de llums.
 7. Millora del terra del pati de la Torre del Fanal: col·locar sauló compactat a una part del pati de la Torre del Fanal per ampliar la confortabilitat i l’accessibilitat del mateix. L’objectiu passa per ampliar els usos ludicoesportius d’aquest equipament tot mantenint el conjunt estètic de l’espai.
 8. Millora de l’enllumenat de l’aparcament al voltant del camp de futbol (c. Montcau).
 9. Millora de la teulada i dels baixants d’aigua del pavelló de Can Violí: solucionar els problemes relacionats amb les goteres mitjançant la realització d’un seguit d’actuacions per millorar de la teulada i els baixants pluvials d’aquest equipament.
 10. Il·luminar el parc de cal·listènia del c. Vulcà: Col·locació de diversos punts de llum al parc de cal·listènia del carrer Vulcà per tal de solucionar la manca d’il·luminació. També s’adquiriran i s’instal·laran bacs i taules.
 11. Millora de l’accés a les ruïnes de Can Terrers: fer un pas zebra davant de la vil·la i col·locar ressalts perquè els cotxes hagin d’afluixar la velocitat. També es realitzarà una millora de l’enllumenat de la zona.
 12. Mòdul / magatzem al Teatre de la Garriga – El Patronat: construcció/instal·lació d’un mòdul magatzem al patronat que serveixi d’espai a les entitats, companyies, etc. per deixar i guardar el material abans de les funcions.
 13. Millora de la connexió del barri de Querol amb la zona de Pinetons: millora del pont existent mitjançant una nova pavimentació i senyalització, i creació d’una vorera al lateral del riu. També es millorarà la il·luminació.

Al web dels Pressupostos Participatius de la Garriga hi podeu consultar el resultat de les votacions de la jornada del passat dissabte, amb les propostes descartades incloses.

Article anteriorLa recollida de residus porta a porta serà una realitat el 29 d’abril
Article següentOrdre del dia del Ple municipal de març de 2022
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.